www.stream-xnxx-porn.com

Nova hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prisegnula je danas na Trgu svetog Marka u Zagrebu, a u inauguracijskom govoru istaknula je kako će biti predsjednica svih hrvatskih građana, bez obzira na političko opredjeljenje, etničku, vjersku i spolnu orijentaciju i pripadnost.

"U ovom svečanom trenutku sjećamo se svih onih znanih i neznanih hrvatskih sinova i kćeri koji su sudjelovali u borbi za nezavisnost. Osobitu zahvalnost dugujemo braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku, doktoru Franji Tuđmanu, utemeljitelju hrvatske države. Izbori su iza nas. Hrvatska se još jednom potvrdila kao demokratska i uređena država. Sve naše razlike koje su došle do izražaja tijekom kampanje već danas moramo pretvoriti u našu snagu. Bit ću predsjednica svih hrvatskih građana, bez obzira na političko opredjeljenje, etničku, vjersku i spolnu orijentaciju i pripadnost", poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, predsjednica se u predizbornoj kampanji o LGBT pitanjima izjašnjavala veoma šturo, a njezin prethodnik Ivo Josipović bio je prvi hrvatski predsjednik koji je u inauguracijskom govoru spomenuo diskriminaciju i prema seksualnoj orijentaciji, najavivši kako će se protiv nje boriti..

U svakom slučaju, pozitivno je što je i predsjednica Grabar-Kitarović u svom inauguracijskom govoru pozvala i na brisanje razlika koje su, kako je kazala, došle do izražaja u predizbornoj kampanji i nadamo se da će u tome ustrajati tijekom čitavog mandata.

Istaknula je i kako će "pozorno pratiti poštivanje Ustava koji ravnopravnost spolova svrstava u najveće vrednote ustavnog poretka, baš kao i druge vrednote koje štite manjinske društvene skupine, jer to govori o uljuđenosti društva i predstavlja mjeru poštovanja prema nama samima". Njezin državnički govor u cijelosti možete pročitati ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.