Sandra Benčić, pravnica i aktivistica Centra za mirovne studije, komentirajući za crol.hr vijest o kaznenoj prijavi DORH-u koju je zbog "javnog poticanja na nasilje i mržnju" protiv nje podnijela Udruga "U ime obitelji" kaže : "Apsurd! To je apsurdno, što drugo reći".

"Ovo što se događa Dežuloviću, evo sad i meni, samo pokazuje da oni koji se bore za ljudska prava na kraju bivaju optuženi", dodaje.

Kaže nam kako očekuje da će Državno odvjetništvo tu prijavu odbaciti kao potpuno neutemeljenu i ukazuje na očiglednu namjeru UIO:

"Mislim da iz te udruge ovime samo privlače pažnju i odvlače sa zagrebačkog Prajda, tako misle skrenuti pozornost javnosti s vlastitih problema koju ta udruga ima, zbog kaznenih prijava protiv Bandića i njihove povezanosti s tim slučajem".

Očigledno je kako je i ova kaznena prijava dio kampanje koju su "obiteljaši" započeli:

"Najgore je što sad idu osobno na novinare, na aktiviste, to je izvan granica dobrog ukusa svake kampanje , oni zbilja šikaniraju čitav pravni sustav podizanjem takvim besmislenih prijava, to je suludo", rekla nam je Sandra Benčić.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.