Sandra Benčić, pravnica i aktivistica Centra za mirovne studije, komentirajući za crol.hr vijest o kaznenoj prijavi DORH-u koju je zbog "javnog poticanja na nasilje i mržnju" protiv nje podnijela Udruga "U ime obitelji" kaže : "Apsurd! To je apsurdno, što drugo reći".

"Ovo što se događa Dežuloviću, evo sad i meni, samo pokazuje da oni koji se bore za ljudska prava na kraju bivaju optuženi", dodaje.

Kaže nam kako očekuje da će Državno odvjetništvo tu prijavu odbaciti kao potpuno neutemeljenu i ukazuje na očiglednu namjeru UIO:

"Mislim da iz te udruge ovime samo privlače pažnju i odvlače sa zagrebačkog Prajda, tako misle skrenuti pozornost javnosti s vlastitih problema koju ta udruga ima, zbog kaznenih prijava protiv Bandića i njihove povezanosti s tim slučajem".

Očigledno je kako je i ova kaznena prijava dio kampanje koju su "obiteljaši" započeli:

"Najgore je što sad idu osobno na novinare, na aktiviste, to je izvan granica dobrog ukusa svake kampanje , oni zbilja šikaniraju čitav pravni sustav podizanjem takvim besmislenih prijava, to je suludo", rekla nam je Sandra Benčić.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam