Reklamna kampanja za novi njemački časopis za lezbijke Straight uzburkala je duhove. A kako i ne bi kad se u dosad objavljenim video reklamama kao glavna protagonistkinja prikazuje žena nevjerojatno nalik na njemačku kancelarku Angelu Merkel koja s partnericom izmjenjuje nježnosti - zagrljaj i poljubac.

U prvoj reklami "Merkel" gleda kroz prozor, dok se u pozadini čuju vijesti s radija u kojima se govori kako 62 posto stanovnika u Njemačkoj podupire istospolni brak. Tada joj s leđa prilazi žena i one se nježno grle. U idućem videu "kancelarka" sjedi na krevetu i odijeva se, te joj se ponovno ista žena približi i nježno je poljubi. 

 

Iako je pojava Merkeličine dvojnice u ovoj reklamnoj kampanji izazvala dosta uzbuđenja diljem Njemačke urednici časopisa Straight tvrde kako im namjera nije bila izazvati nekakav sukob, već poslati jasnu poruku njemačkoj vladi – zakoni o ravnopravnosti za LGBT osobe su zastarjeli, a "toga je svjesna čak i Angela Merkel", prenosi Pink News.

Reklame su objavljene u tjednu koji je bio poprilično porazan za njemačku kancelarku, kojoj je u samo sedam dana uspjelo da se čvrsto usprotivi istospolnim brakovima i osjetljivoj grupaciji mladih imigranata u Njemačkoj.

"Za mene osobno brak je zajednica muškarca i žene. Tako ja na to gledam, ali podržavam životna partnerstva", izjavila je u nedavnom intervjuu. 

 


U Njemačkoj su dozvoljena životna partnerstva kojima su omogućena pojedina prava iz bračne zajednice, no CDU/CSU koalicija kancelarke Merkel glatko odbija prihvaćanje istospolnog braka, bez obzira na višekratne zahtjeve LGBT aktivista, oporbenih lidera i samog njemačkog naroda.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.