LGBT pripadnici/e njujorških vatrogasaca (FDNY) u svom prvom videu koji su snimili kao podršku globalnoj kampanji "It Gets Better", koja se bori protiv zlostavljanja mladih LGBT osoba, opisuju izazove s kojima su se suočili i uspjehe koje su ostvarili kao pripadnici FDNY.

Misija projekta jest uputiti poruke ohrabrenja LGBTQI mladima diljem svijeta, kako bi ih nadahnuli i ohrabrili na promjene kojima će vlastiti život učiniti boljim. U prvom videu koji su snimili pripadnici/e njujorških vatrogasaca, dvanaest LGBT vatrogasaca i liječničkog osoblja ispričalo je vlastite priče o izazovima s kojima su se suočavali tijekom života, te što su sve ostvarili kao odrasle osobe i kao dio FDNY-a, javlja EMS1.

"Kao vatrogasci i liječničko osoblje u najraznovrsnijem gradu na svijetu, članovi i članice FDNY imaju ogromnu priliku inspirirati mlade kroz posao kojim se hrabro bave svakog dana. Ovim videom šalju bitnu poruku svim LGBTQI mladima diljem svijeta kako se stvari doista mijenjaju nabolje", kazao jevatrogasni zapovjednik Daniel A. Nigro

 

"Svojim videom 'It Gets Better' hrabri muškarci i žene FDNY-a poslali su snažnu poruku podrške LGBT mladima. Njujorški vatrogasci pružaju primjer poticajne radne okoline u kojoj se svi osjećaju dobrodošlima i time ohrabruju mlade LGBT osobe da budu štogod žele", rekao je Brett M. Peters, direktor komunikacija projekta "It Gets Better".

Projekt "It Gets Better" širenjem poruka nade na globalnom nivou, kroz međunarodne projekte i suradnju, nastoji kontinuirano učiniti živote mladih LGBT osoba boljima. Do danas je na internetskoj stranici projekta objavljeno više od 60.000 inspirativnih videa, uključujući i poruke podrške predsjednika Obame i pola milijuna drugih kojih se aktivno bore za širenje poruke nade i borbu protiv zlostavljanja.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.