Gej Sirijac koji je prije nekoliko mjeseci svjedočio pred Vijećem sigurnosti UN-a o zločinima nad LGBT zajednicom u toj zemlji, sad pomaže i drugima da pobjegnu od terora koji vlada u njegovoj domovini.

"Kao gej izbjeglica ponosan sam što pomažem mladim homoseksualcima da pobjegnu od tzv. Islamske države jer su im životi ozbiljno ugroženi", opisuje svoju misiju Subhi Nahas, Sirijac koji je morao pobjeći iz svoje domovine kako bi si spasio život. Sad živi u SAD-u i radi za organizaciju Oram koja pomaže LGBT izbjeglicama, piše West Info.

Subhi je proteklog kolovoza svjedočio pred Vijećem sigurnosti UN-a o razlozima zbog kojih je pobjegao iz Sirije i svemu što proživljavaju LGBT osobe koje tamo žive pod terorističkom prijetnjom ISIL-a. Ta je teroristička organizacija do sada na najstrašnije moguće načine pogubila na desetke homoseksualaca, bacanjem sa zgrade ili kamenovanjem, a pogubljenja su gotovo uvijek izvršena javno.

Pojasnio svoje razloge odlaska iz Sirije zbog netočnih napisa u medijima

Taj je Sirijac na svom Facebook profilu pojasnio razloge odlaska iz zemlje, jer kaže kako se "u medijima često navode krive informacije". Subhi je posebno naglasio kako "nije nikad izjavio da je pobjegao iz Sirije zbog ISIS-a".

"Otišao sam zbog obiteljskih razloga i razloga vezanih uz neke policijske snage, ne ISIL. Otišao sam 2012. , kada ISIS još nije postojao tamo. No, neizravne prijetnje osobe vezane uz ISIL su me pratile sve do Turske", napisao je Subhi.

Dodaje kako su neki mediji prenijeli izjave bez njegovog dopuštenja i objavili ih uz atraktivne naslove kako bi privukli pozornost.

"U svim intervjuima sam želio ispričati moju osobnu priču bez uplitanja u politiku i nikad nisam dao mišljenje o nekoj naoružanoj skupini. Također sam u više navrata govorio u ime organizacije Oram za koju radim kako bih pomogao, skrenuo pozornost i pridobio podršku za izbjeglice koji su još u Siriji i zamolio bih da se njihove priče ne brkaju s mojom", poručio je. 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.