Na nedavnom susretu njemačke kancelarke Angele Merkel s premijerom Tihomirom Oreškovićem u Berlinu bilo je riječi i o javnom apelu za smjenom ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, no o tome se razgovaralo iza zatvorenih vrata. Neki detalji su ipak dospjeli u javnost.

Njemačka kancelarka Angela Merkel dobila je i pročitala pismo naših kulturnjaka o ministru Zlatku Hasanbegoviću, pa je na sastanku s premijerom Tihomirom Oreškovićem na kojemu je sudjelovao i ministar vanjskih poslova Miro Kovač pitala što se to događa s rastom desnog ekstremizma u Hrvatskoj, piše u tiskanom izdanju 24 sata.

Kovač: za sve su krivi antifašisti koji dižu tenzije i kontroliraju medije

Na njezino pitanje o desnim radikalima u Hrvatskoj Orešković je šutio, a Kovač se snašao i brzo preuzeo riječ te rekao kako su krivi antifašisti jer dižu tenzije, jer su isključivi i kontroliraju medije, nakon čega njemačka kancelarka više nije ništa pitala, navodi neimenovani izvor za 24sata.

Orešković je, na vlastiti zahtjev, u Berlinu posjetio i Njemački povijesni muzej gdje je razgledao izložbu "Umjetnost iz holokausta". Ovime je, vjeruju upućeni, ipak htio pokazati odmak od desnog radikalizma, te kancelarki Merkel dati do znanja kako on nema veze s tim niti će to imati veze s njegovom politikom.

Nakon posjeta izložbi djela žrtava holokausta poručio je kako ona pokazuje kako i u najcrnjoj tami postoji nada.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.