U potpunoj nevjerici pročitala sam odgovor "službenice za informiranje HRT-a" na upit Nives Miošić-Lisjak iz GONG-a u kojem potpisana službenica za informiranje Janja Miličević obrazlaže da HRT ne može dati odgovor na upit o prestanku emitiranja "Montiranog procesa" jer "Hrvatska radiotelevizija utvrdila je da ne posjeduje tražene informacije te nema saznanja gdje se iste nalaze." Ako HRT nema te informacije, tko je onda raskinuo ugovor s Newsbarovcima? Je li ugovor raskinut protuzakonito? Trebam li obavijestiti USKOK, PNUSKOK, DORH?

Naravno da sam pomislila da se netko šali, možda sami Newsbarovci, pa ne bi valjda državna televizija odlučila raskinuti ugovor bez ikakvog pisanog traga, bez službene odluke. Onda sam nazvala potpisanu službenicu Miličević na mobitel, da provjerim je li uistinu ona potpisala tu šalu. Ali, korisnica je isključila mobitel. Na fiksni telefon se nitko ne javlja. Dobro, subota je, uskršnji su blagdani, ali HRT emitira program i tijekom blagdana, pa sam nazvala i RJ Komunikacije.

Nitko ne diže slušalicu. Iskustvo mi kaže da bih ostala bez odgovora i da je neko dignuo slušalicu. Naime, moji upiti RJ Komunikacijama u vezi s "Montiranim procesom" već se danima kisele u bespućima hrvatske dalekovidnice. Na niz konkretnih pitanja, između ostalih, zanimalo me tko je i na temelju kojih kriterija ocijenio da je "zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti"? Na koji se točno članak Zakona o HRT-u pozivaju donositelji/ce odluke o prestanku emitiranja i snimanja daljnjih epizoda Montiranog procesa?

"Zahvaljujemo Vam na dodatnome upitu i zanimanju"

Hoće li HRT, dakle gledatelji HRT-a koji plaćaju pretplatu, morati platiti penale zbog jednostrano raskinutog ugovora i prestanka snimanja ostalih ugovorenih emisija i ako hoće u kojem točno iznosu, dobila sam samo ovaj odgovor:

Poštovana gospođo Čolović,

zahvaljujemo Vam na dodatnome upitu i zanimanju za Hrvatsku radioteleviziju.

Obavješćujemo Vas da uredničke odluke o emisijama na Hrvatskoj radioteleviziji donosi programsko vodstvo, a ne Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije. Programsko vodstvo sastavljeno je od ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije i urednika radijskih i televizijskih programa.

S poštovanjem
Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.hrt.hr

HRT "ne posjeduje tražene informacije te nema saznanja gdje se iste nalaze"

A što je zanimalo Nives Miošić-Lisjak? Pozivajući se na pravo na pristup informacijama ona je zatražila dostavu odluke o osnivanju programskog kolegija, tijela na koje se referira priopćenje HRT od 16. ožujka 2016.: "HRT prestaje prikazivati emisiju Montirani proces", zatim akt u kojem su specificirani djelokrug i ovlasti tog kolegija, popis članova/ica kolegija i zapisnik sastanka (sjednice) programskog kolegija na kojem su donesene odluke o neemitiranju "Montiranog procesa" u nedjelju, 20. ožujka .2016., i o prestanku snimanja preostalih nastavaka "Montiranog procesa" predviđenih ugovorom.

Da ponovimo gradivo, Janja Miličević joj je odgovorila: "Hrvatska radiotelevizija utvrdila je da ne posjeduje tražene informacije te nema saznanja gdje se iste nalaze."

Možda ih je Miličević trebala potražiti u zoni sumraka.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.