Ovog petka, 1. travnja od 18 sati na zagrebačkom Zrinjevcu održat će se skup u organizaciji inicijative Za satiru spremni, koja poziva sve građane i građanke koji su spremni stati u obranu slobode govora i političke satire kao dosega slobodnog demokratskog društva.

Inicijativu Za satiru spremni čine organizacije civilnog društva udružene u Platformu 112, udruga Domino i Hrvatsko novinarsko društvo te hrvatski satiričari, koji ističu kako je inicijativa formirana povodom sustavnih napada na slobodu izražavanja u javnom prostoru i pokušaja javne stigmatizacije satire kao takve što je kulminiralo cenzurom Montiranog Procesa na HTV-u.

"Pozivamo sve građane i građanke koji su spremni stati u obranu slobode govora i političke satire kao dosega slobodnog demokratskog društva, da nam se pridruže i da uz mnogo politički nekorektnog humora proslavimo Aprililili, praznik smijeha, i pošaljemo jasnu poruku da smo svi - Za satiru spremni!", poručuju organizatori, a sve novosti vezane uz skup možete pratiti na Facebook stranici inicijative.

Program će voditi stand up komičar Ivan Šarić uz podršku satiričara iz News Bara, Sprdexa, Di su pare?, Ćaća se vrača, Nika Titanika, Ja Zmaja i Siniše Marekovića te sudjelovanje brojnih glazbenika i umjetnika.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.