Danas su se u Zagrebu održala dva skupa, Obrani pravo na izbor i Hod za život. Kako se najavljivalo, u potonjem je sudjelovala premijerova supruga Sanja Orešković koja je poručila kako "svaka razborita osoba izabire život nad smrću, a sve ostalo je zabluda i strah" i time sve hrvatske građanke i građane koji se zalažu se za pravo na izbor proglasila, valjda, nerazboritima. 

Organizatori Hoda za život tvrde da je u njihovoj povorci bilo 15 tisuća ljudi, no policija tvrdi da ih je bilo sedam tisuća, dok neki mediji javljaju da ih je bilo tri tisuće. Njihovu kolonu predvodili su Željka Markić i pater Ike Mandić. Večernji javlja kako su se skupljali potpisi za to da se u EU brakom proglasi samo zajednica muškarca i žene te da svaka EU članica samostalno donosi zakone o braku i obitelji

Okupljanje za oba skupa počelo je oko 10 sati. Skup Hod za život započeo je na Trgu kralja Tomislava, a sudionici i sudionice skupa Obrani pravo na izbor okupili su se na susjednom Strossmayerovom trgu.

3

Kolonu protivnika pobačaja koja je krenula prema Trgu bana Jelačića, na Strossmayerovom trgu zvižducima i bubnjanjem dočekali su zagovornici prava na pobačaj, a u jednom trenutku je došlo i do naguravanja suprotstavljenih skupina.

Splitska pjevačica Dunja Ercegović, poznata pod umjetničkim imenom Lovely Quinces bila je jedna od tri djevojke koje su u jednom trenutku odlučile stati pred kolonu zagovaratelja zabrane pobačaja iz Hoda za život, zbog čega ju je policija privela, zajedno sa slikaricom Dunjom Janković.

Za N1 kazala je da je blokirala put povorci jer ne može gledati kako se ukida pravo po pravo te kako od govorancija nema ništa. Rekla je i da su je, dok je stajala pred kolonom, trojica redara inicijative Hod za život ''naguravala i vukla za ruku''.
 


"Činjenica da premijerova supruga maršira protiv zakona je skandalozna"

Bojana Genov iz inicijative Obrani pravo na izbor kazala je: ''Bezobrazno i agresivno svojataju pravo na život. Mi branimo slobodnu i slobodoumnu Hrvatsku. Hod za život napada na Hrvatsku pretvarajući je u totalitarnu i crnu državu. Činjenica da premijerova supruga maršira protiv zakona je skandalozna'', kazala je Genov.

so

Dodala je i kako je skandalozno da je Zagreb pokrovitelj njihovog skupa, da je zbog njih zatvorio promet. "To nikad nije bilo dozvoljeno ni jednoj građanskoj inicijativi. Danas je Holding prao poruke 'Pravo na izbor', dok već godinama nitko ne miče natpise 'Ubij srbina' i 'Ubij Pedera'.

Inače, Željka Markić je odbila novinarima odgovoriti je li im gradonačelnik Milan Bandić besplatno dao pozornicu za njihov program.

Na skupu za obranu prava na izbor sudjelovala je i glumica Urša Raukar koja je kazala kako ''neće mirno gledati kako im oduzimaju jedno po jedno pravo''. Dodala je da se želi oduzeti pravo ženi da sama odlučuje o svom tijelu. ''Nismo inkubatorice nacije'', poručila je.

opni1

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

+1 # ired 2016-05-21 16:45
A siroti taj nas narod...pa kuda da se jos i mnozimo kad imamo tak niski kvocijent inteligencije.. bas svijetu treba jos glupana....i jos kad vidim te zene (od kojih se inteligencija i nasljedjuje) da marsiraju "protiv zena", idu mi suze...bas me zanima koliki je IQ te moje medjimurke i te kume markicke...
Odgovori | Report to administrator

Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam