Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ne zna koliko je novca dao za organizaciju Hoda za život održanog u Zagrebu prije nepuna dva tjedna. Iako je konačno potvrdio kako je gradskim novcem financirao još jednu, njemu svjetonazorski blisku, inicijativu Željke Markić, o kojem se iznosu radi ne zna ni on sam, kao ni nadležne gradske službe od kojih čekamo odgovore na ovu temu već osam dana.

"Potpisao sam zaključak o financiranju, ali ne znam koja je svota. To je neki mali iznos, moram provjeriti", prenosi N1 izjavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kojom je potvrdio kako je novcem poreznih obveznika financirao nedavni prosvjed protiv pobačaja.

Bandić i ubuduće čvrsto uz inicijativu Hod za život

Dodao je kako ta inicijativa može i ubuduće računati na njegovu punu podršku.

"I svaki put kad ta akcija bude u pitanju, grad Zagreb će stajati uz nju i pomoći", izjavio je Bandić.

Zanimljivo, nadležne gradske službe ni nakon osam dana od poslanih im upita još nemaju službene odgovore. Niti iz Ureda gradonačelnika, niti iz Stručne službe gradonačelnika "nisu zaprimili nikakve odgovore", kažu nam danas iz Službe za informiranje s čijim djelatnicima smo vodili zanimljive razgovore prošlog tjedna vezano uz netransparentno trošenje novca iz gradskog proračuna.

Bandić ne strahuje od nove optužnice, budući da zbog pogodovanja udruzi U ime obitelji, Željke Markić, koja je među organizatorima "pro life" prosvjeda, jednu već ima.

"Dao Bog više takvih optužnica ako će zbog toga Hrvatska demografski eksplodirati. Ja bih zbog toga potpisao da idem godinu dana u zatvor", rekao je.

Nije za zabranu abortusa, kaže i dodaje kako "u Zagrebu vlada demokracija" te kako on podržava i Zagreb Pride i Hod za život.

U isto je vrijeme kad i Hod za život u Zagrebu je održan i prosvjed Inicijative Obrani pravo na izbor koji je ukazao na to kako je dužnost građana stati u obranu života i zdravlja žena te prava na donošenje odluka o vlastitom tijelu.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.