Zagreb Pride je građane i građanke upitao zašto dolaze na 15. Povorku ponosa, a među ostalim, naveli su temeljne ustavne i demokratske vrijednosti poput slobode i jednakosti te poštivanje drugih, solidarnost, ali i otpor napadu na slobode izborene u posljednjih 15 godina.

U proteklih nekoliko tjedana, kažu, prikupljale/i su mišljenja građana i građanki o Povorci, a Twitter zajednica ih je ovih dana učinila posebno ponosnima. Na pitanje “Zašto mislite da je važno sudjelovati na ovogodišnjoj, 15. jubilarnoj Povorci ponosa?” u dva dana pristiglo je više od 50 tvitova podrške.

Izdvojili su favorite, a sve tvitove vezane uz Povorku ponosa možete pratiti na Twitteru pod hashtagom #ZgPride2016.

Povorka ponosa počet će u subotu, 11. lipnja u 15 sati okupljanjem na Trgu Franklina Roosevelta, ispred muzeja Mimara te će proći središnjim zagrebačkim trgovima i ulicama: Rooseveltovim trgom i Trgom maršala Tita, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom i Ulicom Ribnjak - te završiti javnim skupom i koncertom.

Ovogodišnji Pride dobio je i podršku novinara i novinarki te poznatih osoba iz javnog, političkog i društvenog života Hrvatske.

"Kako bi što više ljudi iskusilo osjećaj slobode i ponosa, snagu zajedništva, veselje, ljubav i solidarnost, želimo da ovaj Prajd bude najveći dosad! Važno je pokazati da smo zajedno u borbi za slobodno, demokratsko i otvoreno društvo, a naša poruka da se nikad nećemo vratiti u tišinu – mora biti najglasnija dosad. Pozivamo i sve tviteraše i tviterašice da nas i dalje podržavaju korištenjem službenog hashtaga #ZgPride2016 i #PrajdZaSveNas. Jer još Hrvatska ni’ propala dok imamo ovakvu podršku!", poručuju iz Zagreb Pridea.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.