Predsjedničini verbalni ispadi već su dugo predmet opće sprdnje, a izjave koje je dala dok je promovirala vojni rok u vojarni "Josip Jović" u Udbini, baš su nadahnule duhovite tviteraše. Hit je izjava o šatoru za dvojicu vojnika koji se griju svojim tijelima.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u srijedu kako su šatori, koji su na raspolaganju jako dobri jer su obloženi zaštitnom folijom, ali da su oni predviđeni za dvije osobe puno bolji:

"Jer ipak, kad su dva ljudska tijela i malo griju, jest ugodnije, i vi možete primijetiti ulazi li kolega ili kolegica u fazu nekog smrzavanja". Prema mišljenju nekih tviteraša, predsjednica je ovom izjavom podržala tjelesna istospolna druženja pod šatorom.

U Udbini se predsjednica fotografirala u uniformi, zavaljena na zemlji, pred "šatorom za dvoje", a taj će se posjet pamtiti i po izjavi da će vojni rok pomoći mladima da spoznaju dosta toga o sebi i o disciplini.

"Znat će što je buđenje u 5 ujutro i lijeganje u 22 navečer, a pritom se malo i zabave, jer su dio obuke i te spačke koje priredite”, kazala je šefica države kojoj je vraćanje služenja vojnog roka trenutačna politička opsesija.

Održala je i mali tečaj reanimacije te podsjetila na lekciju s vozačkog tečaja da je za oživljavanje najbolja pjesma Bee Geesa "Stayin alive", jer ona drži ritam srca.

Predsjednica, koja promovira šatore za dvojicu ni inače nije homofobična, u svom inauguracijskom govoru spomenula je kako će biti predsjednica svih hrvatskih građana, bez obzira na političko opredjeljenje, etničku, vjersku i spolnu orijentaciju i pripadnost.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.