U ime svake od 49 žrtava tragedije iz Orlanda govori jedna od 49 poznatih i slavnih osoba s holivudske A liste. U 18-minutnom filmu kampanje "Stop the Hate", Lady Gaga, Jane Fonda, Angela Bassett, Laverne Cox, Matt Bomer i brojni drugi također upozoravaju i na porast nasilja protiv LGBT osoba te potrebu izmjene zakona o oružju u SAD-u.

Organizacija Human Rights Campaign objavila je u sklopu kampanje "Stop the Hate" kratkometražni film u kojemu se holivudske zvijezde na sasvim poseban način prisjećaju svih 49 osoba ubijenih u gej klubu Pulse u Orlandu.

U 18-minutnom filmu, koji su režirali nagrađivani Ryan Murphy i Ned Martel, sudjeluje 49 poznatih i slavnih s holivudske A liste, među ostalima i Lady Gaga, Jane Fonda, Chris Pine, Jamie Lee Curtis, Matt Bomer, Gerard Butler, Laverne Cox, John Stamos, Kathy Bates, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Chaz Bono, Caitlyn Jenner, Cheyenne Jackson, Tyler Oakley i Sofia Vergara, piše GayStarNews.

U filmu, koji je snimljen tijekom tri dana u Los Angelesu, svaki od sudionika/ca, odjeveni u crninu, pričaju osobne priče o braći i sestrama, sinovima i kćerima, prijateljima i susjedima, partnerima i partnericama, muževima i ženama koji su umrli tog 12. lipnja u najsmrtonosnijem oružanom napadu u američkoj povijesti.

Filmom je također upućen poziv kojim se zahtijevaju "zakoni utemeljeni na zdravom razumu kojima će se zaštititi LGBT zajednica i svi Amerikanci od zločina motiviranih mržnjom".   

 

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.