Nadahnut prošlotjednim Ženskim maršem na Washington, aktivist David Bruinooge iz New Yorka najavio je masovni LGBT marš koji bi se održao u lipnju, i to pod nazivom National Pride March.

"Gledao sam Ženski marš na TV-u i bio veoma ponosan i nadahnut svim tim snažnim ženama iz naše zemlje koje su izišle na ulice kako bi se njihov glas čuo. I pomislio sam kako bi gej zajednica trebala napraviti nešto slično tomu", rekao je Bruinooge Washington Bladeu.

Namjerno je, kaže, izabrao datum 11. lipnja jer je za isti dan zakazan Capital Pride Festival u D.C.-u. Ryan Bos, izvršni direktor Capital Pride Alliancea, udruženja koje organizira događanja vezana uz Povorku ponosa u Washingtonu razgovarao je s Bruinoogeom te očekuje da gradske vlasti surađuju s organizatorima marša.

Bruinooge je u četvrtak na Facebook stranici National Pride Marcha objavio kako mu sa svih strana stižu pozitivne reakcije i poruke podrške te kako će zajednicu pravovremeno pozvati u pomoć. Naglasio je kako je marš inkluzivan te da će u njemu biti predstavljeni svi identiteti, rase, religije, dobne skupine itd.

So we have a new and more inclusive name and some preliminary details for you all. Let's make this happen! NATIONAL...

Posted by National Pride March on Tuesday, 24 January 2017

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.