Kao što smo predvidjeli prije nekoliko dana, bilo je samo pitanje vremena kad će pošten svijet ustati u pobunu protiv "LGBTQ propagande" na nacionalnoj dalekovidnici. Obrazac je uvijek isti: prvo kreće objava na portalu Željke Markić, a potom, ovisno o ozbiljnosti društvene prijetnje, kreću peticija, presica njezine udruge/inicijative/stranke i/ili prikladno gostovanje na televiziji/radiju. Slijedi širenje vijesti po mreži srodnih satelitskih portala koji poslušno odrađuju svoje partijske zadatke.

Ovaj put riječ je "samo" o peticiji (zasad).

Podsjetimo, u sklopu programa za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije pokrenut je "Projekt drugi" koji se bavi "drugima i drugačijima". Uz teme o LGBTQ populaciji istražuje s kojim se problemima susreću pripadnici ranjivih društvenih skupina – nacionalne i vjerske manjine, osobe s invaliditetom, osobe narušena zdravlja, Romi, stranci, osobe treće dobi i socijalno ugrožene osobe, a navedene su još i dvije tematske cjeline; "Drugi" i "Baština".

Riječ je o web-stranici Školskog HRT-a namijenjenoj djeci i mladima, a upravo je to ono što nekima smeta, pa je, a gdje drugdje nego na platformi CitizenGO Hrvatska, pokrenuta peticija naziva "Zaustavimo HRT –ovo nametanja LGBTQ propagadne djeci!" (disklejmer: tipfeleri nisu naši, pretpostavljamo da su nastali uslijed silnog uzbuđenja da se peticija objavi čim prije, jer ipak je riječ o nemaloj opasnosti po hrvatsku djecu i mladež).

 

U Projekt Drugi HRT upoznajte druge i drugačije! (bit.ly/2lLabYD)

Posted by Moj HRT on Monday, 20 February 2017

 

Cilj je prikupiti 10.000 potpisa, a opis peticije očekivano je prepun uvredljivih pseudoznanstvenih tvrdnji i teorija, poput one da se "homoseksualni životni stil" može "izabrati".

Navodi se primjer videa "Homofobija u školama" u kojemu, među ostalim, učenica pita profesoricu poznaje li jednu osobu koja je homoseksualac, a ova odgovara kako je njezina prijateljica iz djetinjstva u istospolnoj vezi i nedavno je sklopila brak, na čemu joj je čestitala.

Riječ koja žulja

No propušta se reći kako je riječ o videu koji potpisuju učenici/e Ekonomske i trgovačke škole iz Vinkovaca, a snimili su ga u sklopu svog istraživanja o homofobiji. Prikazan je u sklopu emisije iz HRT-ovog serijala "Ni da ni ne", emitirane 27. veljače 2016. godine.

Čini se kako je upravo riječ "brak" ono što žulja pokretače/ice peticije koji tvrde kako je "temeljna vrijednost hrvatskog društva, prema Ustavu RH, brak kao zajednica muškarca i žene". Ista snimka, tvrdi se, "negativno predstavlja vrijednosti velikog broja osoba u hrvatskom društvu od čega mnogi od njih plaćaju rad HRT-a. Njihove se vrijednosti predstavljaju kao 'starinski nazori' dok se homoseksualni životni stil kao i partnerstvo osoba istoga spola prikazuje kao 'brak', što je protivno definiciji braka kao zajednice žene i muškarca (Ustav RH čl. 62).

citizengo_fb_HRT

Također, u peticiji se tvrdi kako "ovakav pristup djeci predstavlja kršenje Konvencije o pravima djeteta prema kojoj je država potpisnica osobito dužna osigurati razvoj djeteta u obitelji kao prirodnoj sredini za razvoj djeteta, a prirodna obiteljska sredina za dijete su majka i otac. Prema istoimenoj konvenciji RH je dužna djetetu pružiti informacije koje za dijete imaju društvenu i kulturnu vrijednost, a temeljna vrijednost hrvatskog društva je, prema Ustavu RH, brak kao zajednica muškarca i žene. Ovakvim medijskim informiranjem HRT postupa protivno čl. 7. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji jer izvršava pristrano informiranje javnosti te ne uvažava znanstvena stajališta s obzirom na to da su najnovija znanstvena istraživanja upozorila na opasnost rodne ideologije i njezinu znanstvenu neosnovanost".

Ako vam CitizenGO šalje mailove na adrese koje im niste svojevoljno ustupili, prijavite ih AZOP-u

Iza CitizenGO Hrvatska stoje Ana Marija Marković i "tim". Kako je svojedobno predstavljena na portalu narod.hr, nakon završenog filozofsko teološkog studija nije mogla naći posao, pa se volonterski uključila u Građansku inicijativu “U ime obitelji” koja je u to vrijeme radila na pripremama za prikupljanje potpisa za referendum o braku. U prvom i drugom prikupljanju potpisa bila je dio tima nacionalne koordinacije, što je po njoj bila "prava avantura", a danas je, čini se, i prava karijera.

Na tu organizaciju se često žale brojni građani i građanke jer primaju mailove s pozivima na potpisivanje raznih peticija i uplate donacija, bez da su ranije na bilo koji način dali privolu za korištenje njihovim adresama. U tim slučajevima CitizenGO Hrvatska krši Zakon o zaštiti podataka.

Ovom prilikom ih upućujemo na adresu Agencije za zaštitu osobnih podataka, gdje mogu podnijeti Zahtjev za zaštitu prava, a više mogu saznati na ovoj poveznici.

Druga je mogućnost da iskoristite tu otvorenu platformu za pokretanje vlastite peticije protiv neovlaštenog prikupljanja vaših podataka od strane organizacije CitizenGO Hrvatska.

Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.