www.stream-xnxx-porn.com

Europski parlament u utorak je prihvatio godišnji izvještaj o rodnoj ravnopravnosti u kojem od Europske komisije traži aktivnije zauzimanje za prava LGBTI osoba na razini Europske unije, a prvi put stalo se i u obranu prava transrodnih i interseksualnih osoba.

Europski parlament pozvao je Komisiju da proširi opseg europskog zakonodavstva o govoru mržnje koje bi uključivalo poticanje mržnje na temelju seksualne orijentacije, rodnog identiteta i spolnih osobina.

Ističe se i da Strategija rodne ravnopravnosti Europske unije treba uključiti i transrodne i interseksualne osobe.

Parlament je pozvao članice da pri implementaciji EU direktiva o rodnoj ravnopravnosti uključe i rodne identitete i spolne osobine, a to znači da trebaju zabraniti diskriminaciju transrodnih i interseksualnih osoba pri zapošljavanju, pristupu proizvodima i uslugama, uslugama socijalne zaštite.

Prvi put da je Europski parlament zauzeo tako jasnu poziciju

U godišnjem izvještaju o rodnoj ravnopravnosti Europski parlament osvrnuo se i na problem izbjeglica žrtava nasilja na temelju spolne orijentacije i rodnog identiteta te traže donošenje mjera koje će omogućiti premještaj tih osoba ukoliko im se ne može jamčiti sigurnost tijekom trajanja procedura za tražitelje azila.

Ernest Urtasun, član parlamentarne Međugrupe o LGBTI pravima i autor izvještaja rekao je kako mu je jako drago što je velika većina članova Europskog parlamenta podržala rodnbu jednakost i jednakopravnost LGBTI osoba. Sad je na Komisiji da u zakonodavstvo i praksu ugradi zaključke EP-a.

Sophie in ‘t Veld, potpredsjednica LGBT Intergrupe, istaknula je kako je ovo prvi put da je Europski parlament zauzeo tako jasnu poziciju protiv diskriminacije transrodnih i interseksualnih osoba.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.