Nakon gotovo tjedan dana šutnje, iz kluba Hangar oglasili su se povodom incidenta koji se tamo dogodio prošlog vikenda, kad je brazilski državljanin pretučen zbog poljupca s dečkom. Hangar tvrdi da nije bila riječ o poljupcu već o "seksualnoj predigri", da je njihov barmen "propisno reagirao", kao i da "nijedan njihov djelatnik nije uputio niti jedan udarac prema spomenutom gostu".

Klub Hangar o svemu se oglasio u četvrtak na svojoj stranici na Facebooku, a u podužoj objavi osvrnuli su se prvo na postupanje medija:

"Samim uvidom u članke koji su popratili ovu temu, te vremenski slijed njihova objavljivanja, na jednostavan način može se utvrditi kako su isti pisani isključivo po iskazima samo jedne strane. Prvi članci objavljeni su u ranim popodnevnim satima subote, vrijeme u koje nedvojbeno na niti jedno službeno sredstvo komunikacije nećete dobiti baš niti jednu odgovornu osobu kluba budući su isti svega koji sat ranije odradili svoju smjenu, te kao i svaki drugi normalan čovjek, nakon što su odradili svoj posao, imaju svoje vrijeme za odmor, spavanje... ili štogod već rade, a kada jel, ne rade", pišu.

Uklonili ocjenjivanje zbog govora mržnje

Nastavljaju kako je "u maniri aktualne plagijatorske klime koja trenutno vlada u našem društvu, vijest brže bolje prepisao i dobar dio ostalih medija a bez da su provjereno utvrdili stanje stvari, autori istih smatrali su shodnim preuzeti ulogu, ni manje ni više nego službenih tijela naše države, te po kratkom postupku provesti proces i naravno, osuditi "okrivljenika", pa su na portalima osvanuli bombastični naslovi poput "HOMOFOBNI NAPAD U ZAGREBU, Zaštitari tukli Brazilca u noćnom klubu jer se ljubio s dečkom“.

Prvi članci objavljeni su u ranim popodnevnim satima subote, vrijeme u koje nedvojbeno na niti jedno službeno sredstvo komunikacije nećete dobiti baš niti jednu odgovornu osobu kluba budući su isti svega koji sat ranije odradili svoju smjenu

Spominju i razloge uklanjanja ocjenjivanja sa svoje stranice:

"Drage dame i gospodo, koliko god bio plemeniti cilj koji želite postići, pa makar vi bili potpuno u pravu, a mi potpuno u krivu, isti se ne postiže takvim govorom mržnje kakav su pojedinci uputili našim djelatnicima a i nama osobno. Pogledali smo vaše profile i vjerujte nam, ne znamo se, čak niti iz prolaza, pa da bi vi uopće mogli suditi o našem karakteru. Upravo iz tih razloga privremeno je ukinuta opcija ostavljanja ocjena, dok su isključivo pobrisani pojedini komentari koji prelaze svaku granicu dobrog ukusa (posve nam je nejasno zašto 'borci za prava' smatraju da naša prava ne trebaju biti zaštićena od izravnog govora mržnje pa da bi upravo takvi komentari kao display ipak trebali blinkati na našim stranicama?!?".

"Djelatnik je na ponašanje dotičnih sasvim propisno reagirao"

Kažu kako su "nakon početnog šoka koji priznajemo, jesmo doživjeli jer nije da se čovjek svaki dan susreće s ovakvim situacijama (barem mi ne), a poučeni upravo stečenim iskustvom na svojoj koži što proizlazi iz neobjektivnog izvještavanja, neprovjerenih informacija i brzopletog zaključivanja", staloženo i polako krenuli u utvrđivanje stanja stvari, razgovarajući sa svim djelatnicima, kao i zaštitarima trgovačkog društva koje im pruža uslugu osiguranja, a sve kako bi do najsitnijih detalja rekonstruirali sporni događaj.

Pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću ističemo kako od samog starta pa do samo kraja sporne situacije niti jedan djelatnik Hangar kluba nije uputio niti jedan udarac prema istom, a kamoli da bi ga 4 (slovima: četiri), znači da ponovimo, ČETIRI zaštitara udarali u glavu i trbuh, i to u različitim dijelovima kluba, kako unutar, tako i izvan istog

Uz objašnjenje kako su otvoreni prema svima i ne diskriminiraju nikoga, navode kako je "predmetne večeri u našem klubu zaista bila skupina djevojaka i mladića iz čijeg se ponašanja i radnji pojedinih članova tog društva dalo zaključiti kako su isti gay (ili nisu, ali su se tako ponašali, što je, na kraju krajeva, nama samo po sebi potpuno irelevantan faktor)", te da "ništa ne bi bilo sporno, neovisno o tome što se radi o dva muškarca, da 'poljubac' zapravo nije bio takvo ponašanje a koje je pak primjerenije intimnom okruženju, a ne prostoru noćnog kluba... pa makar to bio i Hangar".

Iz tog razloga, kažu, njihov je djelatnik na ponašanje dotičnih sasvim propisno reagirao kad je mladiću iz predmetne skupine "pojasnio da ne ljubljenju, već seksualnoj predigri kojoj su se isti pred svim ostalim gostima prepustili, ipak nije mjesto u klubu":

"Niti jedan djelatnik Hangar kluba nije uputio niti jedan udarac"

"Ono što je bitno, koliko god mi bili liberalni i otvoreni, granica ipak mora negdje postojati, pri čemu smo dužni voditi računa da ponašanje pojedinog gosta ili skupine gostiju, ne utječe na druge goste. Ni tada ne radimo razliku radi li se prelasku preko granice povezanim s međusobnim ponašanjem žene i žene, muškarca i muškarca ili pak žene i muškarca. Na potpuno jednak način bivaju upozoreni (bar oni koje mi zateknemo) svi pojedinci, parovi i/ili skupine koje prijeđu granicu", ističu.

Također, kažu, "pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću ističemo kako od samog starta pa do samo kraja sporne situacije niti jedan djelatnik Hangar kluba nije uputio niti jedan udarac prema istom, a kamoli da bi ga 4 (slovima: četiri), znači da ponovimo, ČETIRI zaštitara udarali u glavu i trbuh, i to u različitim dijelovima kluba, kako unutar, tako i izvan istog".

Pobrisani su pojedini komentari koji prelaze svaku granicu dobrog ukusa (posve nam je nejasno zašto 'borci za prava' smatraju da naša prava ne trebaju biti zaštićena od izravnog govora mržnje pa da bi upravo takvi komentari kao display ipak trebali blinkati na našim stranicama

Pitaju se zašto žrtva nije pozvala policiju, kao i zašto to nije napravio netko od prijatelja s kojima je te noći bio u društvu, a dodaju i kako su sami kontaktirali policiju i zatražili da se osoba ispita te da je isti "poprilično živ, zdrav i bez ijedne masnice pristupio na ispitivanje".

Pa nastavljaju: "Prethodno pitanje samo po sebi nameće i iduće – ako već nije u bolnici, kako to da isti uopće nema bar jednu vidljivu ozljedu, a niti je zatražio liječničku pomoć? (ako smatrate da vidljivi tragovi u takvom događaju mogu ikako izostati, voljeli bi da to i dokažete... recimo, u nekom prisnijem druženju s 4 zaštitara)".

Na kraju poručuju kako bi ih "najviše veselilo da suprotna strana što skorije pokrene postupak pred nadležnim tijelima koji su jedini mjerodavni utvrđivati stvarno stanje stvari, te u istom dokaže optužbe za koje nas tereti... a mi po pravomoćnom završetku istog ispravimo nepravdu koja nam je nanesena. A dotad će Hangar klub i dalje ostati mjesto koje će promicati #samoljubav".

Priopćenje Hangara u cijelosti možete pročitati u nastavku:

 

Dragi svi, uvodno, želimo se unaprijed ispričati na podužem tekstu, no ovo je jedini način za prikazivanje ukupnog...

Posted by Hangar Club on Thursday, 8 June 2017

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.