www.stream-xnxx-porn.com

U odnosu na 28 ubojstava LGBT osoba u 2016. godini, ne uključujući žrtve pucnjave u klubu Pulse u Orlandu, ove godine samo do kolovoza zabilježeno ih je 33. Udruge za ljudska prava slažu se da su brojke poziv na buđenje koji pokazuje da su zločini iz mržnje i dalje jednako prisutni.

S obzirom na to da ne postoje službeni podaci američke vlade, brojke koje je iznio NCAVP (National Coalition of Anti-Violence Programs) izračunate su prema medijskim izvještajima, saznanjima LGBT udruga i pričama s terena, javlja Pink News,.

Zastrašujuća brojka od jedne ubijene osobe u šest dana u odnosu na jednu ubijenu svakih 13 dana u 2016. može se protumačiti na dva načina – riječ je ili o sve većem broju prijavljenih slučajeva nasilja ili je doista stopa zločina porasla.

Sigurna mjesta zapravo ne postoje?

Valja naglasiti činjenicu da je od 33 ubijene osobe čak 16 bilo transrodno. Beverly Tillersy, voditeljica organizacije koja surađuje s NCAVP-om, vjeruje da se, neovisno od toga jesu li brojke veće zbog većeg broja prijava ili povećanja nasilja, zločine protiv LGBT osoba ne može lako iskorijeniti, kao i da se njihov broj ne smanjuje, što je odraz dubljih društvenih problema koji su ostali nedirnuti.

Istražitelj Dallas Drake vjeruje da su navedene brojke zapravo manje od stvarnih, s obzirom na to da se u manjim zajednicama zločini nad LGBT osobama rjeđe prijavljuju i na činjenicu da nije uvijek jednostavno utvrditi radi li se doista o zločinu nad LGBT osobom.

Kathy Flores, voditeljica grupe za savjetovanje u Wisconsinu, tvrdi kako je radila s mnogo žrtava nasilja koje su bile napadnute kod kuće, na radnom mjestu, u LGBT barovima i izvan njih, na otvorenim mjestima poput parkova, iz čega iščitava jasnu poruku za sve LGBT osobe da za njih sigurna mjesta naprosto ne postoje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.