Dobro je poznato da svuda oko nas obitavaju ljudi, i to mnogo njih, koji veliko zadovoljstvo, pa čak i životnu svrhu nalaze u isticanju vlastite "važnosti" i "superiornosti" vrijeđajući druge, pogotovo ako su ti drugi uspješniji, ljepši, pametniji... ili gej. Jer, recimo, napisati "odvratna pederčino, umri od AIDS-a" dokazano utječe na lučenje hormona sreće, kao i osjećaja ponosa zbog stavljanja pedera na njegovo mjesto. To je nedavno na svojoj koži osjetio olimpijac Gus Kenworthy.

On je na svom profilu na Twitteru podijelio dio komentara s njegova kanala na YouTubeu, gdje su se mrzitelji razmahali gotovo se nadmećući tko će dosegnuti dublje dno. Tako mu je jedan, primjerice, poželio da će "uz malo sreće, umrijeti u smrskanom autu", da će ga "musliman gurnuti s vrha zgrade, što bi isto bilo u redu", ili će mu netko "prići na ulici i smrskati lubanju".

Drugi Kenworthyju poručuje da je on "ništa doli pederčina koji pije spermu i nakaza prirode", a treći da se "te pederčine moraju vratiti natrag u ormar, izvan pogleda" jer "nije u redu pušiti k**** drugog muškarca, to je samo za cure".

No YouTube nije jedino mjesto na kojem je Gus Kenworthy bio metom homofobnog šljama. Portal Pink News letimično je pretražio Twitter i pronašao još niz sličnih komentara.

Podsjetimo, Kenworthy je zajedno s kolegom klizačem Adamom Ripponom žestoko kritizirao američkog potpredsjednika i voditelja američke olimpijske delegacije Mikea Pencea zbog njegovih homofobnih stavova, a nedavno je njegov poljubac s dečkom Matthewom Wilkasom uoči natjecanja postao viralan i u tren oka obišao svijet.

Sâm Kenworthy je tad rekao: "Mislim da je vidljivost jedini način da se doista promijeni percepcija i slomi homofobija", a svojim je mrziteljima ostavio kratku videoporuku:

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.