Za subotu, 25. svibnja, zakazana su tri Hoda za život – u Zadru, Zagrebu i Splitu. I dok za Zagreb (zasad) nema informacija o mogućem protuskupu, za Split i Zadar najavljeni su Hodovi za slobodu, po uzoru na Rijeku u kojoj se prošlog vikenda održao drugi Hod za slobodu.

Kako god, informacije su šture – za Zadar na Facebooku postoji tek zatvorena grupa "Hod Za Slobodu Zadar" u čijem opisu stoji "BORBA ZA LJUDSKA PRAVA – Jednaka prava svima, istospolnim parovima, heteroseksualnim, prava žena, pravo na abortus, pravo na svoje tijelo...", dok datum eventualnog održavanja, kao ni ostale pojedinosti u ovom trenutku nisu poznate jer još nismo dobili odgovor na zahtjev za prijem u grupu.

U Splitu je skup pod nazivom "Moje Tijelo, Moj Izbor (Hod za slobodu)" prvo bio najavljen paralelno s Hodom za život, no, kako pišu organizatorice na Facebook stranici događanja, zbog tehničkih poteškoća bile su prisiljene odgoditi ga, pa će se tako splitski Hod za slobodu održati tjedan dana kasnije –  u subotu, 1. lipnja.

U međuvremenu se u Zagrebu u ponedjeljak dogodio incident koji je prilično uzrujao organizatore Hoda za život. Naime, troje mladih skinulo je jednu od zastava Hoda za život koje su, inače, po prvi put istaknute na Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskog narodnog kazališta i na Tomislavovom trgu.

To je snimio prolaznik, a intervenirala je i policija.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.