Foto: flickr/Brett Jordan Britanski premijer David Cameron još jednom je javno podržao istospolne brakove, ali i naglasio da ne želi vršiti pritisak na religijske skupine.

"Pobornik sam gej brakova jer sam veliki zagovaratelj brakova općenito i ne želim da se gej osobe isključuju iz ove institucije”, izjavio je britanski premijer za Channel 4 News i naglasio kako religijski vođe imaju pravo odbiti vjenčati gej parove u svojim institucijama.

Od Cameronovih Konzervativaca očekuje se sastavljanje prijedloga zakona koji bi omogućio sklapanje istospolnih brakova u religijskim institucijama. Zakon će ići na izglasavanje u parlamentu početkom sljedeće godine.  

Premijerova najnovija izjava naljutila je pojedine Torijevce koji su se već ranije izjasnili protiv bračne jednakosti. Među njima je najglasniji bio Bob Blackman, koji je za BBC izjavio da je “brak institucija između muškarca i žene te da promjene koje premijer najavljuje neće dobiti podršku naroda”.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.