Foto: flickr/Brett Jordan Britanski premijer David Cameron još jednom je javno podržao istospolne brakove, ali i naglasio da ne želi vršiti pritisak na religijske skupine.

"Pobornik sam gej brakova jer sam veliki zagovaratelj brakova općenito i ne želim da se gej osobe isključuju iz ove institucije”, izjavio je britanski premijer za Channel 4 News i naglasio kako religijski vođe imaju pravo odbiti vjenčati gej parove u svojim institucijama.

Od Cameronovih Konzervativaca očekuje se sastavljanje prijedloga zakona koji bi omogućio sklapanje istospolnih brakova u religijskim institucijama. Zakon će ići na izglasavanje u parlamentu početkom sljedeće godine.  

Premijerova najnovija izjava naljutila je pojedine Torijevce koji su se već ranije izjasnili protiv bračne jednakosti. Među njima je najglasniji bio Bob Blackman, koji je za BBC izjavio da je “brak institucija između muškarca i žene te da promjene koje premijer najavljuje neće dobiti podršku naroda”.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.