U Švicarskoj je pred ljeto lansirana kampanja protiv AIDS-a Love Life – Ne regrette rien u kojoj je prikazano pet parova, homoseksualnih i heteroseksualnih, u trenucima intimnosti.

Kampanju je imala za cilj odaslati poruku o "životnom stilu u kojem se združuje zadovoljstvo i odgovorno ponašanje", no katoličke udruge shvatile su je kao udar na "tradicionalne vrijednosti".

Kako sve ne bi ostalo na parolama, Evangelička mreža Švicarske tražila je povlačenje plakata, a tridesetak roditelja, izvještava AFP, podignulo je nedavno i tužbu u kojoj traži da Ministarstvo zdravlja prekine s kampanjom koja nastoji podići svijest o AIDS-u, no i ostalim spolno prenosivim bolestima. Tvrde da su šokirani "visoko seksualiziranim" slikama koje ugrožavaju djecu.

Skupinu zabrinutih roditelja podržava i udruga Futut CH, kojoj je cilj promicati švicarske obitelji s djecom i spriječiti uvođenje šerijata u Švicarskoj.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.