U Podgorici je 2. studenog zakazana Povorka ponosa, druga po redu. No kako izvještava tamošnji list Dan, na ulicama glavnog grada Crne Gore osvanuli su posljednjih dana grafiti "Svi na ulice 2.11.“ usmjereni protiv održavanje povorke.

Zasad još nisu identificirani autori grafita,  no pretpostavljalo se da iza njih stoji navijačka skupina "Varvari“ što oni nisu potvrdili, no zato su poručili da oni podržavaju takve grafite, kao i svi građani koji su protiv homoseksualnosti.

"Iza grafita ne stoje samo 'Varvari', već svi građani Podgorice koji su protiv promocije homoseksualnosti, patrioti i oni koji su protiv rušenja tradicionalnih vrijednosti. Uvijek smo se izjašnjavali protiv promocije homoseksualnosti. To činimo sada, a tako će biti i ubuduće", poručila je Dijana Drobnjak, članica "Varvara“.  

Mitropolija crnogorsko-primorska najavila je da će organizirati Petkovdansku litiju za "ljudski obraz, svetinju braka i rađanje djece".

Policijska uprava priopćila je da su po gradu postavljeni i plakati negativnog sadržaja, usmjereni prema LGBT zajednici i prema Povorci ponosa. Plakati su uklonjeni i poduzimaju se "neophodne mjere i radnje u cilju identificiranja počinitelja“, a odvijaju se i  "svakodnevne sigurnosne procjene kako bi se osigurali preduvjeti da se parada održi u stabilnom i sigurnom okruženju“ , stoji u priopćenju koje prenosi Radio Sarajevo.

Iz udruge Queer Montenegro Danijel Kalezić poručuje da ne znaju tko su autori grafita, no smatra da će situacija na ulicama glavnog grada biti mirnija u odnosu a prošlu godinu kada se desio žestoki sukob policije s protivnicima Povorke.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.