Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta Ruža Tomašić jučer je uputila kritiku zastupniku Pieru Antoniju Panzeriju koji je u svom izvještaju o ljudskim pravima i demokraciji u svijetu u 2013. godini izrazio žaljenje zbog ishoda hrvatskog referenduma o ustavnoj definiciji braka.

Tomašić, za razliku od Panzerija, smatra kako nema razloga za žaljenje jer navedeni referendum ni na koji način nije negativno utjecao na prava i slobode LGBT zajednice u Hrvatskoj. Dapače, Tomašić drži kako je on poslužio kao katalizator za donošenje Zakona o životnom partnerstvu koji je ta prava značajno unaprijedio, javlja Index.

Također, istaknula je kako želja velike većine građana Hrvatske da brak u Ustavu RH bude definiran kao zajednica jedne žene i jednog muškarca nipošto nije izraz homofobije ili diskriminacije, već je riječ o "pozivu na zaštitu tradicionalnih vrijednosti" koje su hrvatsko društvo održale homogenim unatoč čestim povijesnim nedaćama koje su zahvaćale Hrvatsku.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.