Prema rezultatima istraživanja američkog Sveučilišta Notre Dame, žene su trostruko više sklonije biseksualnosti nego li muškarci, zbog fluidnijeg pristupa vezama i vlastitoj seksualnosti.

Dok se većina muškaraca opisala kao "100 posto" homoseksualni ili heteroseksualni, žene su pokazale puno otvoreniji pristup i odluku o vezi češće donose zbog osobnosti partnera/ice, a ne samo temeljem spola.

"To ukazuje kako je ženska seksualnost fleksibilnija i prilagodljivija od muške", kaže autorica istraživanja dr. Elizabeth McClintock, docentica sociologije na Sveučilištu Notre Dame u SAD-u.

"Žene koje ostvaruju uspješne veze s muškarcima, kako se tradicionalno i očekuje, možda nikad ni neće istražiti privlačnost prema drugim ženama. Međutim, one kojima se podjednako sviđaju i žene, a nisu ostvarile kvalitetnu vezu s muškim partnerom, mogu ostvariti uspješnu vezu eksperimentirajući s istospolnim partnericama", kaže McClintock.

Muškarcima su rjeđe privlačna oba spola

Istraživanje je pokazalo i kako se uspješne, seksualno atraktivne i žene bez djece najčešće identificiraju kao "100 posto" heteroseksualne, zbog brojnih romantičnih mogućnosti s muškarcima.

Romantika i seks najviše utječu na seksualni identitet žena, koje su puno više nego muškarci sklonije promjeni i istraživanju vlastite seksualnosti ako ispočetka nisu zadovoljne onime što im može ponuditi suprotni spol. Također je utvrđeno kako su žene najviše sklone promjeni seksualne orijentacije u dobi između 22 i 28 godina, piše Telegraph.

"Muškarcima su rjeđe privlačna oba spola", kaže dr. McClintock, jer je "muška seksualnost manje fleksibilna i ako ih privlači samo jedan spol, neka romantična prilika neće previše utjecati na njihov seksualni identitet".

S druge strane žene su otvorenije prema mogućnosti da ih može privući i muškarac i žena, što im pruža "veću fleksibilnost u izboru partnera/ice".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.