Prema rezultatima istraživanja američkog Sveučilišta Notre Dame, žene su trostruko više sklonije biseksualnosti nego li muškarci, zbog fluidnijeg pristupa vezama i vlastitoj seksualnosti.

Dok se većina muškaraca opisala kao "100 posto" homoseksualni ili heteroseksualni, žene su pokazale puno otvoreniji pristup i odluku o vezi češće donose zbog osobnosti partnera/ice, a ne samo temeljem spola.

"To ukazuje kako je ženska seksualnost fleksibilnija i prilagodljivija od muške", kaže autorica istraživanja dr. Elizabeth McClintock, docentica sociologije na Sveučilištu Notre Dame u SAD-u.

"Žene koje ostvaruju uspješne veze s muškarcima, kako se tradicionalno i očekuje, možda nikad ni neće istražiti privlačnost prema drugim ženama. Međutim, one kojima se podjednako sviđaju i žene, a nisu ostvarile kvalitetnu vezu s muškim partnerom, mogu ostvariti uspješnu vezu eksperimentirajući s istospolnim partnericama", kaže McClintock.

Muškarcima su rjeđe privlačna oba spola

Istraživanje je pokazalo i kako se uspješne, seksualno atraktivne i žene bez djece najčešće identificiraju kao "100 posto" heteroseksualne, zbog brojnih romantičnih mogućnosti s muškarcima.

Romantika i seks najviše utječu na seksualni identitet žena, koje su puno više nego muškarci sklonije promjeni i istraživanju vlastite seksualnosti ako ispočetka nisu zadovoljne onime što im može ponuditi suprotni spol. Također je utvrđeno kako su žene najviše sklone promjeni seksualne orijentacije u dobi između 22 i 28 godina, piše Telegraph.

"Muškarcima su rjeđe privlačna oba spola", kaže dr. McClintock, jer je "muška seksualnost manje fleksibilna i ako ih privlači samo jedan spol, neka romantična prilika neće previše utjecati na njihov seksualni identitet".

S druge strane žene su otvorenije prema mogućnosti da ih može privući i muškarac i žena, što im pruža "veću fleksibilnost u izboru partnera/ice".

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam