www.stream-xnxx-porn.com

Za sve koji u nedjelju 20. prosinca neće biti u mogućnosti izaći na birališta i glasovati na referendumu o bračnoj jednakosti u Sloveniji ili to žele učiniti ranije, od utorka do četvrtka se održava tzv. rano glasovanje na referendumu o izmjenama i dopunama zakona o braku i obiteljskim odnosima.

Rano glasovanje se obavlja na isti način kao što će biti na dan referenduma, a birači i biračice mu mogu pristupiti još danas i sutra u sjedištima izbornih povjerenstava, javlja RTV Slovenija.

Mogućnost ranijeg glasovanja već su prvog dana iskoristili brojni sudionici kampanje "Čas je ZA" na čijoj Facebook stranici birači i biračice objavljuju fotografije s listićem referendumskog pitanja koje glasi: "Jeste li za uvođenje izmjena i dopuna zakona o braku i obiteljskim odnosima koji je izglasan u parlamentu 3. ožujka 2015?" uz poruke podrške bračnoj jednakosti. 

Inicijatori referenduma prokatolička koalicija "Za otroke gre!" poručuje kako se glasanjem odlučuje "hoće li našu djecu moći posvojiti i dva muškarca, dvije žene, dva transseksualca ili dva queerseksualca", piše 24.kul.

Nova referendumska pravila za zaštitu zakonodavca

Iako ankete govore da će rezultat glasovanja biti tijesan, zakon o braku i obiteljskim odnosima koji je parlament početkom godine prihvatio velikom većinom stupit će na snagu ako ga ne odbije više od 20 posto ukupnog broja Slovenaca upisanih u biračke spiskove, što je nešto više od 320.000 glasova.

Riječ je o novom referendumskom pravilu kojim se štiti parlament kao zakonodavac i ograničavaju mogućnosti odbacivanja zakona koje je predložila vlada.

Zakonsko rješenje koje podržava vlada i veći dio civilnih udruga u potpunosti izjednačava prava istospolnih s heteroseksualnim parovima, pa će se istospolni parovi moći vjenčati pred matičarom, jedno drugog nasljeđivati i posvajati djecu, a zakon isto tako redefinira pojam obitelji kao životnu zajednicu dviju osoba, ne spominjući spol.

Tome se snažno protivi vrh slovenske Katoličke crkve i oporbene stranke desnog centra, dok zakon podržava većina stranaka koalicije premijera Mire Cerara. Političke stranke nisu otvoreno sudjelovale u kampanji, osim preko poznatih pojedinaca i javnih osoba koje su se velikom većinom pridružile kampanji "Čas je ZA" u kojoj sudjeluju i udruge psihologa i pedijatara, nevladine udruge, koje će svoj glas dati ravnopravnoj mogućnosti braka za sve.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.