Tragom neslužbene vijesti koju smo primili jutros, da je novinarka Karolina Vidović Krišto suspendirana kao urednica emisije Studio 4 zbog neprimjerenih komentara, s HRT-a za crol.hr stiže i potvrda - ona "zbog nepridržavanja profesionalnih standarda odnosno iznošenja osobnoga mišljenja do daljnjega neće raditi za emisiju Studio 4".

Na upit koji smo jutros poslali Uredu za odnose s javnošću HRT-a kojim tražimo potvrdu i razloge suspenzije Karoline Vidović Krišto, urednice emisije Studio 4, s javnog medijskog servisa nam stiže odgovor iz Radne jedinice Komunikacije HRT.

Vidović Krišto: takozvani spolni odgoj temeljen je na pedofiliji

"Obavješćujemo Vas da kolegica Karolina Vidović Krišto zbog nepridržavanja profesionalnih standarda odnosno iznošenja osobnoga mišljenja do daljnjega neće raditi za emisiju Studio 4 na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4)".

Naime, u dijelu emisije Studio 4 koja je emitirana u ponedjeljak ujutro na HRT 4, a u kojem se pregledava dnevni tisak, Karolina Vidović Krišto je ponovno iznijela svoj stav o "takozvanom spolnom odgoju koji je temeljen na pedofiliji":

"Novi list navodi i kako je u Hrvatskoj zaštita zdravlja postala ideološko pitanje. Pozivaju se na izjave ginekologa Dubravka Lepušića koji odaziv mladih na cijepljenje protiv HPV-a smatra katastrofalno lošim. Nastavlja kako je to posljedica dolaska desničara i konzervativaca na vlast.

Podsjetimo, Dubravko Lepušić jedan je od trojice glavnih autora takozvanog spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji, a koji je i dalje u hrvatskim školama", komentar je zbog kojeg je Vidović Krišto "do daljnjeg udaljena" iz Studija 4.

Znači li to kako je suspendirana i s ostalih novinarsko-uredničkih dužnosti, nije nam poznato. Karolina Vidović Krišto nije bila dostupna za izjavu do trenutka objave članka.

Štorić je vanjski suradnik, pa HRT to "ne može komentirati"

S HRT-a nam stiže i odgovor na naše pitanje, koje smo uputili 26. travnja, o razlozima prekida honorarne suradnje s novinarom Ivicom Štorićem, iz kojeg proizlazi kako je do istog došlo "zbog isteka ugovornog angažmana" i "štednje".

"Glede Vašega upita o kolegi Ivici Štoriću, ovime Vas podsjećamo kako podatke povezane s radno-pravnim odnosima i odnosima povezanim s vanjskim suradnicima ne možemo komentirati. Ono što možemo reći jest da je kolegi Ivici Štoriću početkom travnja istekao ugovorni angažman.

Podsjećamo i kako je Hrvatska radiotelevizija trenutačno opterećena milijunskim neplaćenim dugovanjima zbog čega trošak vanjskih suradnika u svim svojim organizacijskim dijelovima nastoji smanjiti ponajprije poticanjem unutrašnjih kapaciteta", odgovaraju crol.hr-u iz Radne jedinice Komunikacije HRT-a.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.