www.stream-xnxx-porn.com

Vrhovni sud usvojio je žalbu Uskoka na presudu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u slučaju pogodovanja udruzi U ime obitelji kojoj je, kako je stajalo u prvoj Uskokovoj optužnici, priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući joj štandove na kojima su prikupljani potpisi za referendum.

Kako javlja tportal, predmet je vraćen prvostupanjskom sudu, a prema rješenju Vrhovnog suda, Uskokova žalba pokazala se osnovanom jer postoje bitne povrede kaznenog postupka.

S Vrhovnog suda poručuju kako prvostupanjski sud svoje stanovište o nedostatku protupravnosti u postupcima okrivljenika ne temelji samo na činjeničnom opisu inkriminacije, kako to nalaže odredba na koju se poziva, nego isti zaključak donosi razmatrajući pojedine elemente činjeničnog opisa u svjetlu dokaza i materijala te podataka i propisa koji se nalaze u spisu, kao i uzimajući u obzir način na koji je Gradsko poglavarstvo ranije postupalo, čime se upušta u analizu i ocjenu dokaza.

Bitna povreda postupka

"Zbog utvrđene bitne povrede postupka nije moguće ispitati pobijano rješenje po drugim u žalbi iznesenim osnovama, nego ga je trebalo ukinuti", stoji u rješenju Vrhovnog suda.

U prvoj Uskokovoj optužnici Bandića se teretilo da je zajedno sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac pogodovao udruzi U ime obitelji i priskrbio joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući joj štandove na kojima su prikupljani potpisi za referendum.

Optužno vijeće sutkinje zagrebačkog Županijskog suda Tanje Pavelin Borzić u srpnju prošle godine odbacilo je optužnicu jer je, po riječima Bandićeve obrane, utvrdilo da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela.

Ista je sutkinja vodila i vijeće koje je 30. ožujka i u drugom slučaju protiv Bandića, takozvanoj "aferi Agram" kao nezakonite izdvojila sve tajno snimljene telefonske razgovore i SMS poruke iz istrage.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.