Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića konačno je pristigao odgovor na pitanja vezana uz pokroviteljstvo i financiranje Hoda za život, koji je "u ime obitelji" predvodila Željka Markić. Od traženih 55 tisuća kuna, udruzi Studentski katolički centar Palma za organizaciju prosvjeda s ciljem zabrane pobačaja odobreno je 35 tisuća kuna, piše u odgovoru za crol.hr.

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić prije par dana potvrdio kako je gradskim novcem financirao još jednu inicijativu Željke Markić, nije znao odgovoriti o kojem se točno iznosu radi, rekavši kako je "to neki mali iznos", te da "mora provjeriti".

Hod za život objavio da je Grad Zagreb pokrovitelj osam dana prije službene odluke

U odgovoru na pitanja o pokroviteljstvu nad manifestacijom te financiranju iste pročelnik Ureda gradonačelnika, Miro Laco, piše kako je zahtjev za pokroviteljstvom uputila udruga Život biraj 29. travnja, a u njemu su kao suorganizatore naveli i udrugu Studentski katolički centar Palma (SKAC Palma), brojne građanske udruge, vjerske zajednice i pojedince s područja Grada Zagreba.

"Povodom navedene inicijativa gradonačelnik Grada Zagreba je, 11. svibnja 2016. donio Zaključak o prihvaćanju pokroviteljstva nad održavanjem građanske inicijative Hod za život pod geslom: Za život, obitelj i Hrvatsku", piše u odgovoru pročelnika Lace.

Zanimljivo je kako su na stranicama inicijative Hod za život vijest o pokroviteljstvu Grada Zagreba objavili već 4. svibnja, punih osam dana prije službene odluke, o čemu smo već pisali.

Istoga dana kad je udruga Život biraj podnijela zahtjev za pokroviteljstvom, udruga SKAC Palma podnosi zahtjev za financijskom potporom temeljem Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama za 2016.

Udruga osnovana samo dan prije otvorenog poziva Grada Zagreba za dodjelom financijskih potpora

"Povjerenstvo za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama otvorilo je navedenu prijavu i utvrdilo da prijava ispunjava sve uvjete javnog poziva te je prijavu proslijedilo nadležnom uredu na daljnje postupanje.

U prijavi je zatraženo financiranje aktivnosti u vezi s organizacijom događanja Hod za život sukladno troškovniku priloženom prijavi u iznosu 55.000,00 kuna.

Navedena prijava je razmotrena i gradonačelniku se predlaže jednokratna financijska potpora u iznosu 35.000,00 kuna", odgovara nam pročelnik Laco.

Tportal piše kako je zanimljivo da je udruga Život biraj, na čelu koje je Kristijan Glavaš, osnovana 16. veljače 2016., a javni poziv za dodjelom financijskih potpora udrugama, na koji se javila suorganizatorska udruga SKAC Palma, raspisan je samo dan prije, 15. veljače, i otvoren je do iskorištenja sredstava za tekuću godinu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.