www.stream-xnxx-porn.com

Broj djece u Jordanu koja rade najmanje se udvostručio u deset godina i sada iznosi gotovo 76.000 od kojih je 14,6 posto sirijskih izbjeglica, pokazali su službeni podaci objavljeni u srijedu u jordanskom tisku.

Više od polovice od 75.982 djece u dobi između 5 i 17 godina radi u opasnim uvjetima, kaže studija koju je proveo Centar za strateške studije jordanskog sveučilišta u suradnji s ministarstvom rada i Statističkim uredom.

Djeca prije svega rade u trgovini na veliko i malo, kao i u poljoprivredi i ribarstvu, kaže studija koja se bazira na primjerku od 20.000 obitelji. Među djecom 88 posto su dječaci a 14,6 posto sirijske izbjeglice.

Dječji rad udvostručen u zadnjih deset godina

Godine 2007. radilo je 33.000 djece, a ogroman porast pripisuje se snažnom padu kupovne moći u Jordanu posljednjih godina te obiteljima preostaje jedino ta opcija kako bi preživjele s obzirom na visoke cijene i poreze. Po službenim brojkama, 15 posto populacije živi ispod praga siromaštva ali neovisni izvori kažu da ih je čak 35 posto.

Gospodarstvo u Jordanu jako je pogođeno sukobima u susjednim zemljama Iraku i Siriji, a prihvat stotina tisuća izbjeglica veliki je teret za kraljevstvo. Prije nekoliko dana jordanski kralj Abdulah II. objavio je kako je zemlja dosegla svoje limite kada se radi o prihvatu izbjeglica.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.