Kanadski premijer Justin Trudeau ponovno piše povijest. Kao prvi premijer koji je sudjelovao i na Montreal Prideu, nakon Prajdova u Torontu i Vancouveru, poručio je kako svijet prepoznaje Kanadu kao lidera u borbi za priznanje ljudskih prava LGBTQ osoba.

Sudjelovanje kanadskog premijera Justina Trudeaua na Montreal Prideu s oduševljenjem su pozdravile tisuće sudionika proslave.

Iako je i ranije sudjelovao na Povorkama ponosa u zemlji ovo je prvi put da jedan kanadski premijer i u Montrealu, nakon Toronta i Vancouvera, ponosno korača s pripadnicima LGBT zajednice, što je i sam objavio na svom službenom Twitter profilu. On je i jedini šef vlade ili države jedne od zemalja G7 koji je to učinio.

Trudeau je poručio kako je još uvijek od velike važnosti da političari sudjeluju na Prajdu jer "još uvijek moramo puno toga učiniti", piše Montreal Gazzete.

"Znamo kako ljudi diljem svijeta gledaju Kanadu kao primjer i nastavljamo snažno raditi na tome da se napredak ostvari i u drugim zemljama jer moramo poslati poruku kako su LGBTQ prava ljudska prava", kazao je.

Uoči početka Povorke ponosa u Montrealu sudionici su minutom šutnje odali počast žrtvama iz Orlanda, a procjenjuje se kako je na Prajdu sudjelovalo oko šest tisuća ljudi.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.