Svibanjsko izdanje američkoga Voguea na čak četiri stranice donosi razgovor i fotografije s 23-godišnjom Andrejom Pejić koja je time postala prvi transrodni model o kojem ugledni modni magazin radi takvu priču.

"Da mi je netko na početku karijere ili čak još prošle godine rekao da će američki Vogue o meni raditi prilog na četiri stranice, vjerojatno bih rekla 'Paa ne znam baš! Neće to baš biti u skoroj budućnosti' Zapravo mi je više ljudi reklo kako su šanse da se pojavim na stranicama Voguea skoro pa ravne nuli. Onda si možete zamisliti kako se sad osjećam!", napisala je Andreja na svom Instagramu, prenosi Gay Star News.

Prije prošlogodišnje operacije promjene spola sa svih su strana stizala upozorenja kako bi si time mogla ugroziti karijeru "jer svijet je prepun lijepih djevojaka", a jedan joj je modni agent rekao kako je "bolje biti androgina nego trans*. No u Vogueu su prepoznali kako rodna fluidnost dominira modnim pistama, ali i potiče političke debate.

API

"Danas samo postoji više kategorija, što je dobro. Konačno počinjemo shvaćati da su spol i seksualnost kompliciraniji nego što se smatralo", rekla je za Vogue.

Ove će se godine Andreja Pejić pojaviti i kao lice kampanje Make Up For Ever, kao jedna od prvih transrodnih modela kojoj je uspjelo sudjelovati u tako značajnom projektu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.