Trima poljupcima, jednim gej, jednim lezbijskim i jednim strejt, modni gigant u najvažnijem mjesecu na modnom kalendaru želi dati podršku istospolnim zajednicama.

Na ovakvu je ideju novog glavnog urednika talijanskog izdanja Voguea, Emanuelea Farnetija, zasigurno potaknula baština nedavno preminule France Sozzani koja se, u 28 godina koliko je bila glavna urednica časopisa, proslavila davanjem prostora podzastupljenim manjinama poput plus-size modela ili modela drugih rasa.

Naslovnice gay-friendly izdanja Voguea tako krase manekenke Lily Aldridge i Vittoria Ceretti, gej par Edoardo Velicskov i Pablo Rousson, dok je strejt par također spojio manekene Mariacarlu Boscono i Federica Spinasa.

Era solo un bacio. Il numero di Vogue Italia di settembre è già in edicola! #thenewvogueitalia #itsallaboutitaly http://bit.ly/2gl1ZgH

Posted by Vogue Italia on Thursday, 31 August 2017

Ovakav je potez značajan iz dva razloga. S jedne je strane važan jer je Vogue Italia najprestižnije i najmanje komercijalno izdanje ovog slavnog magazina, dok je s druge značajno što se takva inicijativa pokrenula u Italiji, koja je tek 2016. pravno priznala istospolne zajednice, no ne i brakove, ne iznenađuje, zbog pritisaka Crkve.

LGBT osobe i njihovi prijatelji pozivaju i ostala internacionalna izdanja Voguea da slijede primjer Talijana.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam