Broj hrvatskih građanki i građana koji su na izravnoj vezi s Bogom u posljednje vrijeme rapidno raste. Od njih smo tako doznali da Bog neće dječji park na Savici, hoće crkvu. I njegov sin Isus također bi navodno htio crkvu. I toranj-zvonik od 45 metara. Bog, kažu, hoće i svako oplođeno jajašce kojem, prema udruzi U ime obitelji, žena treba tek za dodavanje kisika i hranjivih tvari i nema pravo na odluku o abortusu. Zato nije ni čudno da Bog, navodno, želi i mnogo više, pa i oplođenje svakog "zalutalog" i od žene neželjenog spermija.

Sve je to šteta da se rasipa i sve to - da bi On, kažu, bio zadovoljan - treba uroditi životom. S druge strane, Bog se, kažu, strašno ljuti ako žena ljubi ženu i muškarac muškarca i ne želi da stvaraju bračnu ili bilo kakvu zajednicu. Dapače, neki njegovi sugovornici na hrvatskoj zemlji tvrde da ih On, takve kakve jesu uopće ne treba... iako su začeti, pa čak i više od toga...

Božji sugovornici, recite nama koji nismo na izravnoj vezi, što On još želi?

Mi, građani koji ne čujemo Boga baš svakodnevno, ili ga ne čujemo uopće, možemo se samo nadati da nas njegovi glasnogovornici na Zemlji ne varaju i ne muljaju. Jer ne bi valjda tako samouvjereni medijatori Božjih želja i namjera stavljali svoje riječi i želje u njegova usta. To se sigurno ne bi usudili jer, tko zna, možda se to, svevišNjemu uopće ne sviđa.

Bog, barem sudeći po njegovim zemaljskim sugovornicima, nema ništa protiv da Crkva ne plaća porez državi kao što ga plaćaju oni koji s Bogom ne opće, često ili uopće. Nakon što plate izgradnju crkve, hladni pogon u župama, nastavu vjeronauka u školama, vjerske medije i udruge, Bog možda poželi i da građani koji s Bogom ne opće revno ili uopće, financiraju sekularnim i javnim fakultetima pripajanje onima u vlasništvu Crkve

Možda On ni inače ne haje čak niti za njihove molitve za financijskim probitcima, pobjedom određene stranke na izborima, pobjedom na Olimpijskim igrama ili naprosto bilo kakve pobjede nad onim drugim, možda čak i Božjim stvorom. Ali ako Bog doista čuje njihove zahtjeve, ispunjava ih, i dapače sâm želi to što oni žele još i više od njih, pa kažite mi, tko smo onda mi da im to ne povjerujemo. Mi koji nismo sigurni da On uopće komunicira na toj razini, ako uopće komunicira.

nc

Stoga, kažite vi Božji sugovornici nama koji nismo na izravnoj vezi s njim, što On još želi? Započetim slijedom njegovih navodnih želja, logično je za pretpostaviti, da bi On još više Božjih hramova u zagrebačkim dječjim parkovima, više novca za župe, više vjeronauka u školama i vrtićima, više evanđelja u medijima, više emisija koje će govoriti što On zapravo hoće, više nezbrinute, usamljene djece po socijalnim ustanovama ili nesretnih majki koje ne mogu brinuti ni za sebe, a kamoli za svoje dijete, i svakako više odanih sljedbenika među svima nama, a napose među ministrima.

Sudeći po njegovim zemaljskim sugovornicima, Bog nema ništa protiv da Crkva ne plaća porez državi

Stvarno, može biti da Bog baš te želje šapuće dijelu svojih vjerujućih sugovornika te da im pritom još i sugerira da sve te djelatnosti naplaćuju iz sve skromnijih primanja onih građana koji s Bogom nemaju taj ležerni, svakodnevni kontakt.

Jer Bog, barem sudeći po njegovim zemaljskim sugovornicima, nema ništa protiv da Crkva ne plaća porez državi kao što ga plaćaju oni koji s Bogom ne opće, često ili uopće.

Nakon što plate izgradnju crkve, hladni pogon u župama, nastavu vjeronauka u školama, vjerske medije i udruge, Bog možda poželi i da građani koji s Bogom ne opće revno ili uopće, financiraju sekularnim i javnim fakultetima pripajanje onima u vlasništvu Crkve. Jer što ako nam Bog preko svojih sve glasnijih i brojnijih lokalnih glasnogovornika, kaže da bi drugačije, da ne kažem u duhu evanđelja, trebalo poučavati filozofiju, povijest, kroatistiku, pedagogiju, ali bogami i biologiju, fiziku, kemiju, pravo ili ekonomiju.

nc

U redu, zašto ne vjerovati sugrađanima koji kažu da su na izravnoj vezi s Bogom i da Bog doista ima sve te želje u vezi izgradnje vjerskih objekata, širenja nauka određene crkve, zaštite ploda od samog začeća.

Započetim slijedom njegovih navodnih želja, logično je za pretpostaviti, da bi On još više Božjih hramova u zagrebačkim dječjim parkovima, više novca za župe, više vjeronauka u školama i vrtićima, više evanđelja u medijima, više emisija koje će govoriti što On zapravo hoće, više nezbrinute, usamljene djece po socijalnim ustanovama

Ali kako to da gotovo nikad svojim posrednicima na hrvatskoj zemlji ne izrazi želju da se izgradi neki dječji park, vrtić, škola, bazen, dječje odmaralište, tvornica, bolnica, prometnica, da se omogući besplatno školovanje i zdravstvo svima, posao barem za većinu onih koji žele raditi, krov nad glavom za mlade obitelji, jednaki zakon, porez i šanse za sve?

Zar je moguće da je baš ta pitanja prepustio "prokletim komunistima" i "mrziteljima Isusa"? Zar je moguće, na kraju krajeva, da je ta pitanja važna za život i njegovo začeće prepustio onima koji nisu s njim na izravnoj vezi, često, ako i uopće?

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

+3 # Kico 2016-10-10 14:33
Odlican clanak! Postoji doduse izravna veza s bogom putem SMS-a koji se salje na neki broj u Medjugorju. Nesto kosta, ali Bog odgovara na svaki sms u roku od 5 sekundi (osim kada postoji problem s telekomunikacij ama). mozda se tamo prikupljaju informacije o tome sto bog zaista hoce?
Odgovori | Report to administrator
+3 # majda 2016-10-10 16:35
imamo svakodnevnu kampanju za svaki fetus, a 300 000 mladih nam pobjeglo iz zemlje u zadnjih godinu dvije, a crkva, molitelji i markićevci ni A, ni B.... nisu čak ni skužili da im je 150 000 potencijalnih rodilja pobjeglo pred nosom rađati u kanadi, irskoj i njemačkoj.... što ne mole za život ispred autobusa za minhen i frankfurt!?
Odgovori | Report to administrator
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.