Slikovnica "Naše obitelji" i istoimeni animirani film Udruga Roditelji u akciji – Roda predstavila je javnosti u četvrtak. "Sve obitelji, bez obzira na svoj oblik, broj, spol ili rod članova, najbolje su i najsigurnije mjesto za odrastanje djeteta", jedna je od poruka s predstavljanja.

Kako smo već pisali, glavni protagonist slikovnice i animiranog filma je leptirić Srećko koji u smiraj dana obilazi gradske prozore i kroz ono što vidi, uči o svim vrstama obitelji. Tako Srećko susreće jednoroditeljske, posvojiteljske, obitelji životnih partner(ic)a i obitelji s roditeljima s invaliditetom.

"Iznimno smo ponosne na slikovnicu i animirani film jer na topao i prijateljski način promoviraju različitosti u društvu koje nas obogaćuju. Željele smo pokazati da su sve obitelji, bez obzira na svoj oblik, broj, spol ili rod članova, najbolje i najsigurnije mjesto za odrastanje djeteta jer je obitelj mjesto gdje pripadamo koliko god različita ona bila“, izjavila je Branka Mrzić Jagatić, voditeljica projekta Kaleidoskop u sklopu kojeg su nastale "Naše obitelji".

Ilustracije u slikovnici i animiranom filmu „Naše obitelji“ kao i produkciju animiranog filma potpisuje tvrtka za izdavaštvo i audiovizualne djelatnosti Igubuka d.o.o. (www.igubuka.hr) u kojoj iz pera Ivane Guljašević i Brune Kumana svakodnevno nastaju predivne i maštovite ilustracije.

Animirani film 'Naše obitelji' uskoro će biti prikazivan u programu Hrvatske radiotelevizije i nadamo se da će zajedno sa slikovnicom pridonijeti tome da uključuje, a ne isključuje sve one obitelji koje se razlikuju od stereotipa koji nam se nameće kroz različite sadržaje

Uskoro na HRT-u

"Suradnja s partnerima na projektu, udrugom Let i udrugom Adopta te sa suradnicima, udrugom Zagreb Pride bila je iznimno produktivna. Svi su predano radili na realizaciji slikovnice i animiranog filma. Zahvaljujmo našim partnerima i tvrtki Igubuka koja je radila ilustracije, animaciju i produkciju animiranog filma", dodaje Mrzić Jagatić.

U izradi animacija također su sudjelovali Hommage, glazbu je radio Konrad Lovrenčić dok su Leda Lovrenčić, Laura Đurović, Patrik Đurović i Ana Kuman posudili svoje glasove dječjim likovima. Leptira Srećka utjelovljuje Dubravko Sidor, kojeg publika možda najviše pamti kao naratora u animiranim filmovima o slavnom profesoru Baltazaru.

Iznimno smo ponosne na slikovnicu i animirani film jer na topao i prijateljski način promoviraju različitosti u društvu koje nas obogaćuju

"Animirani film 'Naše obitelji' uskoro će biti prikazivan u programu Hrvatske radiotelevizije i nadamo se da će zajedno sa slikovnicom pridonijeti tome da uključuje, a ne isključuje sve one obitelji koje se razlikuju od stereotipa koji nam se nameće kroz različite sadržaje“, poručila je Branka Mrzić Jagatić.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.