Iako mnoge internetske stranice ženama nude savjete kako biti zadovoljnije svojim intimnim životom, vrlo se brzo otkriva da su pisane iz perspektive i s ciljem zadovoljavanja muškarca. Međutim, revolucionarna OMGYes! nipošto nije jedna od takvih – edukativna u duhu, bez srama izravna u prikazu, ova je stranica uistinu namijenjena ženama i svima koji žele ženu učiniti zadovoljnom.

Uzdah, dva pokreta zdjelicom/prstima/jezikom, uzdah i sve je gotovo? Moguće, ako su akteri priče zvijezde na setu holivudskog filma. U stvarnosti, situacija je poprilično drugačija od ovakvih opsjena, a znanstvenici pokazuju da bi tu različitost bilo dobro što više kultivirati. O čemu je riječ?

Univerzalni način zadovoljavanja žena? Ne postoji.

Svjetlo dana ugledala je inovativna internetska stranica OMGYes! koja na potpuno ogoljen i do kraja neposredan način progovara o ženskoj seksualnosti i seksualnom užitku. Pokrenula ju je skupina istraživača, snimatelja, inženjera i seksologa s namjerom da prikupi, a potom i s drugima podijeli svoja saznanja o tome što žene uzbuđuje.

Nizom videa tvorci stranice žele progovoriti o prebrojnim aspektima ženskog zadovoljstva koji ostaju prešućeni jer se smatraju zazornima ili zbog atavizama viktorijanskog gesla prema kojem žene uopće ne trebaju uživati u seksualnom odnosu.

Upućujući na činjenicu da filmovi u kojima se prikazuje ženski užitak često dobivaju strožiji dobni rejting i da se ženska masturbacija i dalje shvaća kao skandalozna aktivnost od koje se postaje neplodan, OMGYes! želi razbiti sve predrasude i tabue o intimnom životu žena pružajući im novi pogled na stečeno iskustvo u samozadovoljavanju i seksu.

omgyes_phone

Tvorci stranice suprotstavljaju se koncepcijama prema kojima je ženska seksualnost nepredvidiva, neshvatljiva i iracionalna te polaze od potpuno drugih pretpostavki. Prva je od njih da ne postoji univerzalni način zadovoljavanja žena od kojeg će svakoj od njih zaklecati koljena, čime se raskrinkava idolatrija mnogih filmsko-književnih junaka koji žene bacaju u ekstazu samim činom bacanja papira s uredskog stola. No, ipak postoje tehnike koje pružaju zadovoljstvo velikom broju pripadnica ljepšeg spola i stoga ih vrijedi iskušati kako bi učinile svoj intimni život raznovrsnijim.

Demistifikacija ženskog užitka druženja s klitorisom

Očito je da OMGYes! nipošto nije tek jedna od populističkih stranica koja kompilira stereotipe stvorene za užitak muškarca umjesto žene. Naprotiv, nastala je na temelju opsežnog istraživanja u kojem su dvije tisuće Amerikanki govorile o svojem seksualnom životu, prijelomnim trenucima u kojima se njihova percepcija seksa promijenila, načinu komunikacije sa seksualnim parteri/ca/ma.

Nizom videa progovara se o prebrojnim aspektima ženskog zadovoljstva koji ostaju prešućeni jer se smatraju zazornima ili zbog atavizama viktorijanskog gesla prema kojem žene uopće ne trebaju uživati u seksualnom odnosu

Istraživanje je donijelo i neke podosta lucidne zaključke. Ova revolucionarna internetska stranica, tako, upozorava na još jednu važnu prepreku – činjenica da se o ženskom užitku ne smije govoriti dovela je do toga da ne postoji ni vokabular kojim bi se žene koristile da svojim partneri/ca/ma opišu što ih uzbuđuje.

Teško je, kažu oni, odabrati jelo s menija ako se sva jednako zovu pa će tako i vaše seksualno uzbuđenje poprilično splasnuti ako ne postoji jezik kojim drugoj osobi možete objasniti što želite. Stoga donose i nazive za dvanaest tehnika koje su, zanimljivo, identificirali kao uzbudljive za većinu ispitanica. Od odgađanja orgazma do kruženja orbitom, OMGYes! u prvoj sezoni demistificira ženski užitak druženja s klitorisom.

omgyes_seasonone

No, daleko je od točnoga da se OMGYes! zaustavlja na pukoj teoriji. Ono što stranicu čini revolucionarnom jesu videa u kojima volonterke na vlastitom tijelu pokazuju tehnike o kojima govore, nakon kojih korisnici/e pomoću interaktivnih videa mogu provjeriti koliko su njima ovladali. U interaktivnom videu, sastavljenom od tisuća slika intimnog područja jedne od autorica stranice, treba uposliti prste – simulirajući pokrete iz videa korisnik zadovoljava virtualnu vaginu koja mu se obraća s povratnim informacijama poput: "Dobro, dobro, blizu sam, a sad samo na trenutak stani".

Seks ne bi trebao biti utrka na 110 metara među preponama

No, za sve one koji su već ulaštili ekran svojeg pametnog telefona i razodjenuli se postoji i zamka – besplatan je samo prvi video u serijalu, dok je za pristup ostalima potrebno platiti 39 dolara. Daleko od toga da vas ova kreativna ekipa samo želi opelješiti – problem, kao i uvijek kad je seksualnost u pitanju, leži u činjenici da istraživanje nema nikakvu institucionalnu, financijsku potporu pa njegov napredak ovisi o uplatama pojedinačnih korisnika.

U interaktivnom videu, sastavljenom od tisuća slika intimnog područja jedne od autorica stranice, treba uposliti prste – simulirajući pokrete iz videa korisnik zadovoljava virtualnu vaginu koja mu se obraća s povratnim informacijama

Također, pristup je dozvoljen samo osobama starijim od 18 godina, što se čini pomalo lošom odlukom, s obzirom na izloženost mladih iskrivljenim percepcijama seksa i tinejdžerskoj nesigurnosti oko vlastitog tijela. Ipak, najvažnije od svega, OMGYes! nije artistička, alternativna pornografska stranica. Kao što videa pokazuju, njezin je cilj osvijestiti žene o načinima na koje mogu poboljšati svoj seksualni užitak, bilo u paru, bilo same.

Tehnike su zorno prikazane zbog uvjerenja tvoraca stranice da je ponavljanje pokreta i dobivanje prave povratne informacije mnogo korisnije od bilo kakvog verbalnog opisa ili slikovnog prikaza.

Kako je spomenuto, zasad je snimljena prva sezona. U pripremi su još četiri – druga će se baviti penetriranjem i stimulacijom G-točke prstima, dok će se naredne pozabaviti i penetrativnim seksom, analnom stimulacijom, seksualnim igračkama, muškim užitkom i tako dalje.

Od odgađanja orgazma do kruženja orbitom, OMGYes! u prvoj sezoni demistificira ženski užitak druženja s klitorisom

Iako je teško garantirati ženama da će za 265,32 kune (kupovni tečaj HNB-a) dobiti kvalitetniji i raznovrsniji seksualni život, ipak se treba nadati da će OMGYes! doprijeti do što šire publike. Prije svega, OMGYes! uči da seks ne bi trebao biti utrka na 110 metara među preponama.

Odgađanje orgazma za velik broj žena vodi do snažnijeg vrhunca, a razgovor o onome što žene uzbuđuje može uvelike unaprijediti intimne odnose. No, povrh svega, OMGYes! ponovno upozorava žene da je i njihovo zadovoljstvo važno te da imaju pravo na ispunjen seksualni život.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.