Gej i biseksualne osobe imaju bitno različite navike od heteroseksualnih osoba kad je riječ o masturbaciji. Istraživanje brenda Tenga i agencije PSB provedeno je na 13.000 žena i muškaraca, starih između 18 i 74 godine u 18 zemalja, pokazalo je da se gejevi i biseksualci počinju samozadovoljavati u ranijoj dobi od heteroseksualaca te da to čine češće od heteroseksualaca.

Rezultati istraživanja, koje je objavio Gay Star News, pokazuju da, u prosjeku, 78 posto populacije masturbira, a to češće čine muškarci od žena. Gejevi, lezbijke i biseksualne osobe češće masturbiraju od heteroseksualnih osoba. Većina heteroseksualaca tvrdi da počinju masturbirati tek s 15 godina, a gejevi i biseksualci kažu da počinju s 13 godina.

Spavaća soba je omiljeno mjesto za samozadovoljavanje (73 posto ispitanih), na drugom mjestu je kupaonica (15 posto ispitanih), a ostatak voli to činiti u uredima ili na otvorenom.

Samozadovoljavanje i seks tabui za dio ispitanika

Prema Tenginom istraživanju, tri su glavna razloga za masturbaciju: postizanje seksualnog zadovoljstva, otpuštanje seksualne napetosti i oslobađanje od stresa. Među ostalim razlozima ispitanici su naveli da ih na samozadovoljavanje motiviraju borba protiv nesanice ili dosade, pa želja da budu bolji ljubavnici i da bolje razumiju svoje želje i potrebe, a neki od njih ističu i nezainteresirane partnere ili da nemaju partnere.

Čak 50 posto sudionika u ovom istraživanju izjavilo je da bi za društvo bilo bolje da se više i slobodnije razgovara o masturbaciji. Nadalje, 71 posto gej i biseksualnih osoba uvjereno je da bi za dobrobit društava bilo bolje da se više i otvorenije razgovara o seksu dok samo 42 posto heteroseksualaca dijeli to mišljenje.

Više od 30 posto ispitanih ima problema uopće razgovarati o masturbaciji, a čak 55 posto ispitanih Amerikanaca izjavilo je da nikad o tome nisu ni sa kim razgovarali. Žene su, i heteroseksualke i lezbijke, sklonije kupovini seksualnih pomagala i igračaka.

Inače, psiholozi diljem svijeta su već godinama suglasni da je masturbacija dobra za zdravlje.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

0 # Damjan 2019-02-27 11:50
Zdravo i ugodno.
Ak si solo, onda i korisno.
Odgovori | Report to administrator
apvili baner
Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam