Image

Gay par pingvina, koji je ranije bio izbačen iz kolonije u zoološkom vrtu zbog krađe, dobio je nakon prosvjeda udruga za prava životinja na dar jaja za koja će se skrbiti.

Pingvini su prošli mjesec odvojeni od ostalih nakon što su uhvaćeni u kaznenom djelu. Naime, gayevi su pred noge roditelja ostavljali kamenje, a potom bježali s ukradenim jajima. Ljutiti posjetitelji 'Polarne zemlje' u Harbinu na sjeveru Kine žalili su se upravi vrta kako nije fer da se paru onemogućava roditeljstvo i tražili su da im se da prilika.

čuvari su odlučili udovoljiti aktivistima i posjetiteljima te su paru dodijelili dva jaja neiskusnih mladih roditelja.

"Odlučili smo im dati jaja drugog para koji nije znao kako brinuti o njima. Gay par se pokazao najboljim roditeljima u zoološkom vrtu“, rekao je jedan od čuvara. "Rezultati ohrabruju i ako sve prođe kako treba pokušat ćemo im pomoći da postanu pravi roditelji umjetnom oplodnjom“, dodao je.

Stručnjaci u zoološkom vrtu objašnjavaju kako je briga o jajima dio odgovornosti odraslih mužjaka te njihov par, star oko tri i pol godine, osjeća prirodnu potrebu za ispoljavanjem očinstva.

Jedan od aktivista izjavio je kako "nije bilo pravedno da im se onemogućuje roditeljstvo i izdvaja ih se od drugih pingvina samo zato što ih je priroda takvima stvorila“.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.