Kao i svake godine, donosimo vam pregled 10 najboljih pjesama LGBT (friendly) glazbenika u protekloj godini. Ove je godine lista skrenula u plesne vode uz neke opskurnije hardcore favorite, a kao i dosad u cijelosti je možete poslušati na Spotifyju (na kraju ovog teksta).

10. M(h)aol - Bored of Men

Prigušeni bijes i post-punk repeticija američkog benda M(h)aol s albuma Attachment Styles najbolje su se uobličili u odličnoj "Bored of Men" u kojoj se djevojke tuže što stalno razgovaramo o muškarcima jer nikako ne možemo prerasti patrijarhat.

9. Kylie Minogue – Padam Padam

Ovogodišnja queer himna sa šesnaestog albuma australske pjevačice onomatopeja je za otkucaje srca i savršena za svaki queer plesni podij.

8. MSPaint – Acid

Zanimljivi bend iz Mississipija spaja žestinu hardcorea s melodioznošću sintesajzera uz odlične tekstove o američkoj stvarnosti. Najdojmljivija je "Acid" u kojoj MSPaint pozivaju da se trgnemo iz letargije.

7. Jessie Ware - That! Feels Good!

Fantastičan uvod u jedan savršeni pop hedonizam koji istoimeni album britanske pjevačice jest.

6. Dua Lipa - Dance the Night

Godinu je zasigurno obilježio nevjerojatno dobar film Grete Gerwig "Barbie". Queer ikona Dua Lipa zapečatila ga je monstruozno dobrim party hauntologijskim hitom "Dance the Night".

5. boygenius – Cool About It

U nevjerojatnom kolopletu fantastičnih pjesama s drugog albuma supergrupe boygenius, kao ljubiteljici Julien Baker ipak mi je najviše u uhu ostala "Cool About It", countryjem prožeta balada o patnji pri susretima s nekadašnjom ljubavi.

4. Mitski – My Love Mine All Mine

Japansko-američka glazbenica trijumfirala je izvrsnim albumom "The Land Is Inhospitable and So Are We", a pjesma "My Love Mine All Mine" u kojoj Mitski razmatra posjedujemo li išta osim ljubavi i može li ona ostati nakon nas postala je viralna.

3. Model/Actriz – Mosquito

Frenetična himna slobodnoj seksualnosti s prvijenca "Dogsbody" američkih noisera Model/Actriz nošena fantastičnim basom puteno kroz refrene raste do vrhunca u onom posljednjem gdje eksplodira praćena pomahnitalim činelama. Queer noise evergreen.

2. Troye Sivan – Rush

Treći i najotvoreniji album mladog australskog pjevača donosi red balada i red plesnih hitova od kojih se u queer party himnu sasvim opravdano prometnula izvrsna, brza "Rush".

1. noname - namesake

Na svojem najboljem albumu dosad američka hip hoperica noname do savršenstva je dovela svoju fuziju jazza i hip hopa s ležernim rimama. Ipak, vrhunac je živahnija "namesake" u kojoj noname još jednom proklamira svoje rješenje za sve društvene probleme - socijalizam.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.