Serija uz koju su se lezbijke diljem svijeta samospoznavale, uz nju plakale, smijale se i strepile nad sudbinama njezinih junakinja, "The L Word", vraća se na male ekrane. Koliko god je njezina autorica Ilene Chaiken bila metom nezadovoljstva fanova zbog besmislenog završetka posljednje sezone prije osam godina, sad je postala prijelomna vijest jer Showtime kreće u snimanje još jedne sezone.

Kako prenose svjetski mediji, Chaiken će biti izvršna producentica, a uz nju će producentice biti i dosadašnje zvijezde serije, Jennifer Beals (Bette Porter), Katherine Moenig (Shane McCutcheon) i Leisha Hailey (Alice Pieszecki).

U svibnju ove godine Chaiken je okupila glumačku ekipu i tom prilikom dala nagovijestiti kako se nešto "kuha":

"Pričamo o tomu cijelo vrijeme. Kad je 2009. godine emitirana posljednja epizoda serije, mislim da su mnogi mislili kako je letvica podignuta te da će sad biti puno serija koje potrtetiraju živote lezbijki. Ali nema ničeg. Mislim da se 'L Word" možda treba vratiti".

Nova verzija "The L Worda" trebala bi imati novu glumačku postavu, no ostat će i neke od "starih" junakinja kako bi povezale staru i novu priču. Showtime trenutačno traži nove scenaristice koje i same dolaze iz lezbijske zajednice, ne bi li se dobila svježa perspektiva o vezama, odnosima i životima lezbijki današnjice.

Podsjetimo, prva epizoda "The L Worda" emitirana je 18. siječnja 2004. Bila je to prva, i tad jedina serija s mnogo eksplicitnog lezbijskog seksa i više-manje svim problemima s kojima su se lezbijke suočavale – coming out, roditeljstvo, veze, seksualni identiteti, starenje, razlike u godinama, pa i transrodnost - za ono vrijeme relativno slabo obrađivanu temu u popularnim televizijskim serijama.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.