Započelo je formiranje glumačke ekipe za novu sezonu legendarne lezbijske serije "The L Word", a objava da traže dvojicu trans muškaraca izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama.

Prema objavljenom oglasu, jedan od njih trebao bi biti star između 30 i 50 godina, "savjestan i na mjestu, ali ne bez smisla za humor". Uvjet je i da je prošao tranziciju prije dosta godina.

Drugi bi pak trebao biti tridesetogodišnjak, Azijac, "energičan i bistar, atletske i mišićave građe". Ističe se i da ta uloga zahtijeva golotinju i scene seksa.

Fanovi su pozdravili ovu odluku, primijetivši da serija nije oduvijek prikazivala transrodne likove u najboljem svjetlu. Kritike su bile usmjerene ponajviše na činjenicu da je prvi trans lik u seriji, Maxa Sweeneya, tumačila cis žena (Daniela Sea). Ipak, valja uzeti u obzir vrijeme i kontekst – sredinom dvijetisućitih trans likova u popularnim serijama nije niti bilo, a o problemima i pravima transrodnih osoba ni približno se nije govorilo i pisalo kao danas.

Podsjetimo, povratak "The L Worda" najavljen je u veljači, a prema trenutačno dostupnim informacijama glumačka će postava dijelom biti nova, no možemo se radovati i povratku "starih" junakinja. Novi "The L Word" trebao bi krenuti s prikazivanjem do kraja ove godine.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam