Započelo je formiranje glumačke ekipe za novu sezonu legendarne lezbijske serije "The L Word", a objava da traže dvojicu trans muškaraca izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama.

Prema objavljenom oglasu, jedan od njih trebao bi biti star između 30 i 50 godina, "savjestan i na mjestu, ali ne bez smisla za humor". Uvjet je i da je prošao tranziciju prije dosta godina.

Drugi bi pak trebao biti tridesetogodišnjak, Azijac, "energičan i bistar, atletske i mišićave građe". Ističe se i da ta uloga zahtijeva golotinju i scene seksa.

Fanovi su pozdravili ovu odluku, primijetivši da serija nije oduvijek prikazivala transrodne likove u najboljem svjetlu. Kritike su bile usmjerene ponajviše na činjenicu da je prvi trans lik u seriji, Maxa Sweeneya, tumačila cis žena (Daniela Sea). Ipak, valja uzeti u obzir vrijeme i kontekst – sredinom dvijetisućitih trans likova u popularnim serijama nije niti bilo, a o problemima i pravima transrodnih osoba ni približno se nije govorilo i pisalo kao danas.

Podsjetimo, povratak "The L Worda" najavljen je u veljači, a prema trenutačno dostupnim informacijama glumačka će postava dijelom biti nova, no možemo se radovati i povratku "starih" junakinja. Novi "The L Word" trebao bi krenuti s prikazivanjem do kraja ove godine.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.