"I... VRAĆAMO SE!", tvitnula je Ilene Chaiken u četvrtak, a to je bila samo jedna u nizu objava kojima je autorica kultne lezbijske serije "The L Word" (ponovno) najavila njezin konačan povratak.

Njoj su se pridružile i ostale zvijezde te serije, a sve su potvrdile da je Showtime naručio nove epizode.

Informacije koje su kolale na ljeto 2017., kad obožavateljice diljem svijeta nisu mogle doći k sebi od uzbuđenja, više-manje su ostale iste: Chaiken će biti izvršna producentica, a uz nju će producentice biti i dosadašnje zvijezde serije, Jennifer Beals (Bette Porter), Katherine Moennig (Shane McCutcheon) i Leisha Hailey (Alice Pieszecki) koje će u njoj opet glumiti iste likove, a glavna izvršna producentica ovaj će put biti Marja-Lewis Ryan.

Prema pisanju Hollywood Reportera, postoji mogućnost i da ćemo ponovno vidjeti Erin Daniels (Dana), Laurel Holloman (Tina), Miu Kirshner (Jenny) i Pam Grier (Kit), a u petak je potvrđeno da će se u novu-staru ekipu vratiti i Sarah Shahi (Carmen).

Novi "The L Word" trebao bi krenuti s prikazivanjem do kraja 2019., no o samoj temi, radnji i novim junakinjama još se uvijek ništa ne zna. Podsjetimo, prva epizoda "The L Worda" emitirana je 18. siječnja 2004.

Bila je to prva, i tad jedina serija  s mnogo eksplicitnog lezbijskog seksa i više-manje svim problemima s kojima su se lezbijke suočavale – coming out, roditeljstvo, veze, seksualni identiteti, starenje, razlike u godinama, pa i transrodnost - za ono vrijeme relativno slabo obrađivanu temu u popularnim televizijskim serijama.

Otad se vidljivost LGBT likova na filmu i TV-u značajno povećala, no ipak nije snimljena nijedna serija kojoj bi u fokusu bile isključivo lezbijke i/ili lezbijske teme, pa se, barem se nadamo, imamo čemu radovati.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.