Image

"Za vrijeme Zagreb Pridea u posljednje dvije godine bilo je gotovo dvostruko više policije nego sudionika marša, no unatoč toj činjenici nisu ih mogli zaštiti od fizičkih napada za vrijeme i nakon održavanja Pridea", stoji u izvještaju Amnesty Internationala.  

Ta je organizacija zabrinuta zbog stanja ljudskih prava za gay populaciju u istočnoj Europi i Rusiji. Jedna od zemalja koja je navedena kao primjer nepoštivanja gay prava je upravo Hrvatska.

"Bez obzira na prepreke koje im stoje na putu, lezbijke i gay aktivisti imaju svoja prava. Dužnost Vlade je da im se to i omogući", istaknuo je danas predstavljajući izvještaj Nicola Duckworth, direktor AI-ja za Europu i centralnu Aziju.

Podsjetimo kako je Organizacijski odbor Zagreb Pridea prije tri dana upozorio na sveprisutnu homofobiju u Hrvatskoj. Naveli su kako se najmanje jednom mjesečno na zagrebačkom području napadne osoba za koju se sumnja da je gay. Upozorili su i na homofobičnost policije, a naveli su i primjer kada su u Prvoj policijskoj postaji bili nazočni homofobnim komentarima i ponašanju policijskog službenika, nakon što su prijavili napad na aktivista tijekom Zagreb Pridea.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam