LGBTIQ+ inicijativa Filozofskog fakulteta u Zagrebu AUT poziva vas na sudjelovanje na prvoj Međunarodnoj konferenciji AUT: održivi aktivizam/ sustainable activism, koja će se održati u svibnju, a upravo su u tijeku prijave za izlaganja i radionice.

Primaran cilj ove konferencije je uključivanje LGBTIQ+ zajednice i šire zajednice posjetitelja koji su zainteresirani za teme aktivizma.

"Konferencijom i njenim popratnim sadržajem želimo pomoći u osnaživanju zajednice borkinja i boraca za ostvarivanje i prepoznavanje LGBTIQ+ tema i problema različitih generacija te osvješćivanje šire javnosti o njima. Strukturom ove konferencije želimo potaknuti aktivističko djelovanje i kreativnost kod onih koji nemaju iskustva u tom području te osigurati siguran prostor unutar kojeg možemo osmisliti metode djelovanja na aktivističkoj sceni s našim suborkinjama i suborcima", poručuju organizatori iz LGBTIQ incijative FFZG-a AUT.

Namjera im je kombinacijom klasične strukture konferencije i aktivističkih radionica ostvariti "festivalsku" zajednicu osoba na samoj konferenciji te uspostaviti prijateljsko djelovanje, angažman i suradnju drugih inicijativa i poticati osnivanje novih. Također žele potencirati potrebu za aktivnim djelovanjem unutar LGBTIQ+ i širih krugova s ciljem sprječavanja diskriminacije, homofobije i transfobije izvan i unutar same zajednice. Završetak konferencije će se proslaviti LGBTIQ+ brucošijadom. 

Sudionike/ce pozivaju na otvaranje novih tema u aktivističkom diskursu

Za sve zainteresirane koji se žele uključiti organizatori poručuju kako na konferenciji možete sudjelovati druženjem i upoznavanjem, predstavljanjem radova, koji ne moraju nužno biti akademski, i/ili organiziranjem i/ili sudjelovanjem u aktivističkim radionicama i/ili kroz umjetnički rad/performans. Sudionicima/cama će se pomoći i oko smještaja, te prehrane.

Kako je ovo prva konferencija kojoj su isključiv i središnji fokus LGBTIQ+ teme, AUT-ovci/ke napominju kako žele obuhvatiti širok opseg LGBTIQ+ i aktivističkih tema, ali i kako ne žele ograničiti zainteresirane sudionice/ike što se tiče tema kojima se žele baviti. Stoga pozivaju sve zainteresirane na kreativnost u bavljenju ovim temama, te " osobito na otvaranje novih, do sada zanemarenih ili isključivanih, tema u aktivističkom i širem diskursu".

Kao neke od smjernica navode teme poput života LGBTIQ+ zajednice, LGBTIQ+ prava, LGBTIQ+ udruge/organizacije/institucije i aktivizam, kao i aktivizam i načela, LGBTIQ+ aktivizam i mediji, te aktivizam: edukacija, akcija, suradnja.

Međunarodna konferencija AUT: održivi aktivizam/ sustainable activism održat će se odmah nakon IDAHOT-a, od 18. do 20. svibnja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te u prostorima Studentskog centra u Zagrebu.

Za sva pitanja i više informacija možete se obratiti na službeni mail AUT-a: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili preko službene stranice

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.