www.stream-xnxx-porn.com

Švicarski glasači i glasačice na današnjem su referendumu odbili ustavnu promjenu zbog koje bi istospolni brak bio gotovo nemoguć. To je doduše postignuto tijesnom većinom – 50,8% prema 49,2%, no rezultat svejedno otvara vrata za bračnu jednakost u budućnosti.

Podsjetimo, inicijativu je pokrenula švicarska desničarska stranka Kršćanski demokrati, a na današnjem referendumu glasovalo se zapravo o tome trebaju li bračni parovi u Švicarskoj plaćati jednake poreze kao i parovi u izvanbračnim zajednicama. Pokrenuli su i građansku inicijativu kojom žele ukinuti "bračnu nejednakost" uz slogan "Za parove i obitelj - protiv kazne za brak".

Ali umjesto bračne jednakosti, tom inicijativom željelo se u švicarski Ustav uvesti definiciju prema kojoj bi se brak definirao isključivo kao zajednica muškarca i žene jer bi, da je uspio, u članak 14. Ustava bila dodana rečenica, "Brak je održiva i uređena zajednica između muškarca i žene".

Tvrdili su i kako je "s fiskalnog stajališta brak ekonomska zajednica koja ne može biti diskriminirana drugim načinom života, posebice po pitanju poreza i socijalnog osiguranja", a računali su na to da će bračni parovi staviti svoje interese ispred podrške LGBT osobama u Švicarskoj.

Švicarski građani i građanke danas su se na referendumu izjašnjavali i o tome treba li strance koji počine manje prijestupe automatski deportirati, no ni taj prijedlog nije prošao.

sr

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.