Iako prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko osobno nije demantirao vlastitu izjavu kako će tisuću eura za dijete dobiti "oni koji su to zaslužili, a ne koji su potrebiti i siromašni", kao ni glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka nakon što smo mu istog dana poslali upit, ministrica Bernardica Juretić za Dnevnik Nove TV sinoć je rekla kako "to može biti samo lapsus".

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić u izjavi za sinoćnji Dnevnik Nove TV komentirala je i izjavu Tomislava Karamarka, prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a, koji je u srijedu odgovarajući na pitanje zastupnika o početku isplate tisuću eura za novorođeno dijete rekao kako će tu reformu "osjetiti oni koji su to zaslužili, a ne koji su potrebiti i siromašni".

Karamarkova izjava "može biti samo lapsus", a kriteriji ostaju i dalje nejasni

Ministrica Juretić, koja je na tu poziciju došla iz kvote HDZ-a, ovako je komentirala Karamarkovu izjavu koja je izazvala pravu buru na društvenim mrežama:

"Ono što sam čula da ljudi komentiraju ili prepričavaju to može biti samo lapsus zato što je gospodin Karamarko tvorac te ideje o tisuću eura i sigurno da će je dobiti oni koji su najpotrebniji znači oni kojima treba", kazala je.

No, kriteriji prema kojima će se ta vrsta pomoći dodjeljivati i dalje ostaju nejasni. Ministrica tek najavljuje kako se sredstvima za tu namjenu "neće razbacivati".

"Poanta jest da se daje za svako novorođeno dijete, ali mislim da bi bio apsurd da se mi idemo razbacivati jer netko tko ima možda milijune njemu će tisuću eura doći da počasti prijatelje kad mu se rodi dijete. Za razliku od drugih kojima će tih tisuću eura itekako dobro doći da nekoliko mjeseci žive ili kupe svu opremu koja im je potrebna za novorođenče.", izjavila je ministrica Juretić.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.