Kad se Vice John Batarelo početkom mjeseca pohvalio kako je pjesma "'Kad se male ruke slože' nekako postala neslužbena himna kampanje 'Imam pravo živjeti'", vjerojatno nije ni slutio kako će se tomu usprotiviti Gabi Novak koja je, zajedno sa sinom Matijom Dedićem, nasljednica i nositeljica autorskih prava pokojnog kantautora Arsena Dedića.

Gabi i Matija su, naime, protiv toga da pjesma bude korištena u kampanji Prolifea, što je Jutarnjem listu potvrdila i sama. Ta je glazbena diva objasnila kako u potpunosti podržava pravo žene na izbor.

"Nije mi drago čuti da se Arsenova pjesma povezuje s nekakvim zabranama. A još manje jer nas nitko nije kontaktirao niti javio da želi koristiti ‘Kad se male ruke slože’. No, to je običaj u Hrvatskoj da se vlasnike ne traži dozvola. Eto, mene prijatelji znaju nazvati i obavijestiti kako su gledali film u kojem se izvodi moja pjesma, a ja nisam imala pojma", rekla je i dodala:

"Apsolutno sam protiv zabrana. Majka ima pravo odlučiti hoće li roditi i mora se poštovati ako na to nije spremna zbog životnih uvjeta ili teške malformacije fetusa. Ona ima pravo odlučiti hoće li ići na pobačaj. Makar je dobro razgovarati sa ženama kako bi se vidjelo postoje li i druge opcije. U svakom slučaju, kao najbliža obitelj Arsena Dedića nismo za to da se njegove pjesme koriste u ovakvim kampanjama”, završno je poručila Gabi Novak.

 

Nakon što je grupa školske djece glasno i veselo pjevajući "kad se male ruke slože" prolazilo blizu Ustavnog suda na...

Posted by Vice Vincent John Batarelo on Friday, 3 March 2017

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.