Treći festival LGBT kulture, Homo, fešta!, održat će se u Poreču od 23. do 25. kolovoza. Lajtmotiv ovogodišnjeg festivala je važnost edukacije, vidljivosti i aktivizma u prihvaćanju LGBT osoba kao ravnopravnih članica i članova društva.

Organizatori/ce ističu kako danas u Hrvatskoj svjedočimo sve većoj retradicionalizaciji, porastu fašizma i govora mržnje. Stoga Homo, fešta! ne znači samo prostor za poboljšanje života LGBT osoba, već je i svojevrstan otpor diskriminaciji, netoleranciji i netrpeljivosti u društvu, poručuju u najavi.

Odgajamo li mlade za poštivanje ljudskih prava, znamo li kritički promišljati, mijenja li aktivizam klimu u društvu te što nas je povijest naučila neke su od tema o kojima će na festivalu raspravljati brojne sudionice i sudionici.

Posjetitelji će imati priliku pogledati izložbu LGBT parova, moći će pogledati filmove o gej srednjoškolcu, trans ženama u Hrvatskoj, potrebi za ljubavi i prihvaćanjem te o povijesti LGBT pokreta u Hrvatskoj; moći će čuti o važnosti edukacije mladih, o slikovnici "Moja dugina obitelj", o aktivizmu u manjim gradovima, povijesti seksualnosti u Istri te o lezbijskoj književnosti; moći će prisustvovati radionicama za LGBTIQ aktiviste/kinje te Kino učionici – Lezbaonici; zaigrat će kartašku igru "Strašne žene" zabavit će se na plesnoj predstavi, stand up showu i drag showu te zaplesati uz DJane set.

Festival je otvoren i besplatan za sve posjetitelje željne dobre zabave i novog sadržaja, a organizira ga Centar za građanske inicijative Poreč uz financijsku podršku Grada Poreča-Parenzo, Istarske županije-Regione Istriana, Istarske kulturne agencije, Fonda za druge, Mediterranean Women's Fund-a i Lush-a, a u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč, Norveškom ambasadom i Sarajevskim otvorenim centrom.

Kompletan program treće Homo, fešte! pronađite ovdje.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.