Procjena vrijednosti LGBT turizma izvedena je na jednoj od većih manifestacija industrije turizma, World Travel Marketu, na kojoj je ove godine odlučeno da će se posebna pažnja posvetiti LGBT niši. Tako je kao parter na ovogodišnjem okupljanju gostovala organizacija Out Now Business Class, izvještava Pink News.

Dobro je poznato da su omiljene destinacije LGBT populacije gradovi San Francisco, Toronto i London. No ove godine pridružio im se i grad Beč koji je otvorio i posebnu stranicu Gayfriendly Vienna na kojoj je kao središnji događaj predstavljena Povorka ponosa, zakazana za 14. lipnja. 
 
Svjetska turistička organizacija procjenjuje da LGBT turizam samo u SAD-u vrijedi više 65 milijardi dolara godišnje dok organizacija Out Now Global procjenjuje da na svjetskoj razini, na temelju studije LGBT2020 u kojoj je sudjelovalo 40.000 osoba, LGBT turizam vrijedi 202 milijarde dolara
 
Smatra se da na stalni rast niše LGBT turizma izuzetno utječu novi zakoni o bračnoj jednakosti te antidiskriminacijske mjere u mnogim zemljama zbog kojih se LGBT putnici osjećaju sve sigurnije.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.