Iako je još prošlog mjeseca Pravno povjerenstvo parlamenta u Luksemburgu odobrilo novi zakon o bračnoj jednakosti, manjinska konzervativna skupina Schutz fir d'Kand (Zaštitnik djece) koja se protivi usvajanju djece od strane istospolnih parova zatražila je dodatnih 15 dana za sakupljanje potpisa protiv novog zakona.

No predsjednik parlamenta Mars Di Bartolomeo odbio je zahtjev, kako izvještava dnevnik Le Quotidien, objasnivši da svaka javna peticija ima rok od 42 dana za sakupljanje potpisa. Umjesto potrebnih 4500 potpisa, inicijativa je u zakonskom roku sakupila 3188. Luksemburg broji 530.000 stanovnika što znači da je manje od jedan posto stanovništva potpisalo peticiju.

Nadalje, Luksemburg je zemlja u kojoj novi zakon uživa podršku demokrata na vlasti (na čelu s gej premijerom Xavierom Bettelom) i oporbenih konzervativaca.

Nakon što je odbijen prijedlog, očekuje se za zakon ide na glasanje u parlamentu u srijedu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.